WHB - Newmenu

WHB ÉLMÉNYVÁROS
Építsünk együtt valami maradandót! Hétfőnként izgalmas játékra invitálunk benneteket, ahol közös építkezésbe kezdünk. Minden hét első napján reggel szavazással várunk Facebookon, ahol a Ti kezetekben van a döntés a város fejlődése kapcsán. Az építkezés alakulásával ezt az oldalt folyamatosan frissítjük.

Az elkövetkezendő 6 hónapban Veletek közösen építjük fel a 6 parcellából álló WHB Élményvárost. Az Élményváros alapköveit márciusban tettük le, ahol elsőként a lakóövezetben található épületegyüttesekre szavazhattatok.
 

12. heti szavazataitok alapján gyógyfürdőt építettünk 20:12 arányban. Az élményvárosban megépült gyógyfürdőhöz hasonló projekten már korábban is dolgozott a West Hungária Bau Kft. Cégünk végezte Lenti Termálfürdő bővítésének generálkivitelezési munkáit 2010. júniusa és októbere között.

13. heti szavazataitok alapján felszíni parkolólemezt alakítottunk ki 19:9 arányban. Tavaly került átadásra a Dr. Petz Lajos Parkolóház Győrben, ahol a WHB Group az ideiglenes parkoló és a belső parkoló generálkivitelezési munkáiért volt felelős. A megújult parkolóház összesen 560 gépjármű befogadására alkalmas, ami 201 kocsival több, mint korábban volt.

A WHB Élményváros lakóövezetében az általatok megszavazott épületek mellett még egy Hotel és egy Társasház is található, hogy az ideérkező vendégek kényelmét maximálisan kiszolgáljuk. Az Élményvárosban megépült hotelhez hasonló projektre már korábban is kapott megbízást a WEST HUNGÁRIA BAU Kft., hiszen cégünk végezte a négy csillagos Hotel President átépítésének generálkivitelezési munkálatait, amely Budapest szívében, a történelmi negyed közepén helyezkedik el. Ugyancsak több éves tapasztalattal rendelkezünk társasházak építésében is, a WHB Group saját beruházású fejlesztése volt például a győri Újlak utcai társasház, ahol 73 lakást alakítottunk ki 4 különálló épülettömbben.

14. heti szavazás végeredménye döntetlen lett, ezért a WHB Élményvárosban Országházat és Lánchidat is építettünk. Mindkettő épület műemléki védelem alatt áll. Cégünk referenciái között számos hasonló különleges értékű épület található, például a Várkert Bazár, melynek tervezője, Ybl Miklós. Az ő nevéhez fűződik az Operaház is, amelynek jelenlegi korszerűsítése során a kivitelezést cégünk végzi.

15, héten, a Mini Magyarország 2. fordulójában a Dómot szavaztatátok meg. Cégünk végezte 2014. május és 2015. augusztus között a Szegedi Dóm főhomlokzat rekonstrukciós kivitelezési munkái, mely részletesebben annyit tesz, hogy a Szegedi Dóm Déli főhomlokzatának kő, tégla, mozaik és grafitto vakolatát, valamint a Keleti és Nyugati torony óra alatti szakaszait restauráltuk, ezen kívül az ablakok üvegcseréjét és a Keleti toronyban egy csigalépcső építését végezzük el. A munka során az egyik legnagyobb kihívás a Dóm 82 magas tornyának a restaurálása és egy 16 tonnás kőelem 30 méterrel történő odébb emelése volt.

16. héten egy várat építettünk fel. Az Élményvárosban megépült várhoz hasonló projektre már korábban is kapott megbízást a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. Cégünk végezte az ozorai Pipo-várkastély és környezetének turisztikai fejlesztését. A várkastély az egyetlen magyar alapítású lovagrendnek, a Sárkányos Lovagrendnek a bemutatóhelye. Kivitelezése 2015. áprilisában kezdődött és novemberben ért véget.

17. héten a Mini Magyarország utolsó épületéről döntő szavazás eredményeként palotát alakítottunk ki a WHB Élményvárosban. Cégünk végezte a Budapesten található Károlyi-Csekonics Palota műemléki rekonstrukciós munkáit. Az épületegyüttest a Károli Gáspár Református Egyetem vehette használatba 2020. szeptember 1-jén a majdnem 3 évig tartó felújítási munkát követően.

18. heti szavazánk alkalmával a nyitott uszodára érkezett több szavazat. Az idén elkészült négyszintes szegedi Tiszavirág Sportuszoda építését cégünk végezte. Az uszodában a 10 pályás, 50 méteres versenymedence melett másik 3 medence áll a sportolni vágyók rendelkezésére.

19. héten a klasszikus stadionra érkezett több szavazat. Cégünk több labdarúgó stadion és aréna építését végezte korábban. Magyarország nemzeti stadionjának, a Puskás Arénának a kivitelezésében mi is részt vállaltunk, amely 2017. áprilisától - 2019. novemberéig tartott. Közép-Európa legnagyobb befogadóképességű, legkorszerűbb multifunkcionális élményarénájának 67155 fő a befogadóképessége, az építkezés során 130 ezer m3 betont,  19 ezer tonna betonacélt használtunk fel összesen és naponta 2000-en dolgoztak az építkezésen.

20. héten a lovardára érkezett több voks, ezért ezt építettük fel a WHB Élményvárosban! Ehhez hasonló projekten már korábban is dolgozott cégünk. Mi végeztük a Nemzeti Lovarda területén meglévő épületek átalakítását és bővítését, illetve további épületek kivitelezését. Az új lovarda nem csak lovasprogramokat, hanem egyéb rendezvényeket (bál, esküvő, kiállítás) is ki tud szolgálni.

21. héten a döntésetek (19:4) értelmében a kültéri kosárpálya épült meg. Cégünk végezte a győri Barátság Sportpark generálkivitelezési munkáit 2009-ben. A parkban a pálya mellett számos sportolási és kikapcsolódási lehetőség van az odalátogatók számára, ahol még egy nyugdíjas park is kialakításra került.

22. héten a gyermeknapi rajzpályázatunk abszolút nyertesének, Csengének a rajza alapján építettük fel a májusi parcella utolsó részét.

23. héten interaktív kiállítóteret építettünk a WHB Élményvárosban! Ehhez hasonló projekten korábban a Győrben található Agóra Pólus Autopolison végeztük a generálkivitelezési munkákat.

24. héten Természettudományi múzeumot alakítottunk ki. 2010 és 2012 között építettük fel a mosonmagyaróvári Interaktív Természettudományi Bemutatóközpont épületét.

25. héten a beérkezett voksok alapján a WHB Élményvárosban egy színházat építettünk fel. Cégünk végezte 2016. november és 2018. augusztus között a Komáromi Csillagerődben található 7000 m2-es kulturális központ létrehozását, melyben színházterem is található.

26. héten a Magyar Pavilonra érkezett több szavazat. Hasonló projektünk a 2020-as dubai világkiállítás magyar pavilonja, melynek kivitelezését az Épkar Zrt.-vel közös cégünk, a WHB - Épkar végzi.

27. héten egy új, családbarát bevásárlóközpontot építettünk fel a WHB Élményvárosban. Hasonló projekten már korábban is dolgoztunk. Mi végeztük a győri Dunacenter Bevásárlóközpont generálkivitelezési munkáit 2008. októbere és 2009. júliusa között.

28. heti szavazás eredményeként a WHB Élményvárosban egy Fast food Udvart hoztunk létre, mint az általunk üzemeltetett győri ETO Park Élményközpont.

29. héten piacot hoztunk létre. A WEST HUNGÁRIA BAU Kft. végezte. A 2016-ban megnyíló szegedi nagybani piac építését cégünk végezte. A komplexum 100 új munkahelyet teremtett a környékbeliek számára.

30. héten csokimanufaktúrával bővült a WHB Élményváros. Cégünk végezte a Várkert Bazár megújítását, ahol a felújított épületegyüttesben számos kiállítóteret, multifunkciónális rendezvénytermet is kialakítottunk. Ezek egyike adott otthont annak a Bazárban szervezett fesztiválnak, amelyen a csokoládé kapta a főszerepet.

31. héten parkot alakítottunk ki. Cégünk végezte Buda legikonikusabb szabadtéri közösségi terének, a megújult Millenáris parknak a kivitelezését.

32. héten a szabadidős negyedről szóló második szavazás eredményeként autósmozit alakítottunk ki a WHB Élményvárosban, amelyben 243 autóbeállót hoztunk létre, pont amennyit amennyi járműből jelenleg áll a személy- és tehergépjármű flottánk áll.

33. heti szavazás eredményeként egy kalandparkot alakítottunk ki. Sokféle lehetőség nyíik a sportolásra, ugyanúgy, ahogy a győri Barátság Sportparkban, melynek cégünk végezte el 2009-ben a generálkivitelezési munkáját. A 29.000 m2-es parkban 3 korszerű, sátorral fedhető, műfüves pálya, szabadtéri erőpark és egy nyugdíjas park is kialakításra került.

34. héten a WHB Élményvárosban Tropicariumot építettünk. 15 szavazat érkezett rá. A Tropicariumnak és a WEST HUNGÁRIA BAU Kft.-nek a kabalaállata a Hód, amit nagyon sokszor használunk jótékony célra is, például, amikor egyszerre 200 plüss hódot varrattunk, hogy az elkészült plüssállatokkal rászoruló gyermekeknek szereztünk örömet.