Back

Diákok támogatása

2022-08-01 CSR

Diákok támogatása

A gyermekek és a fiatalok életének szerves része az iskola, és nagyon fontos, hogy ott minőségi oktatásban részesüljenek. Ennek érdekében a WHB több oktatási intézményt, szakmai versenyt támogat évről – évre. Az oktatásra és képzésre fordított anyagi támogatás mellett azonban fontosnak érezzük, hogy a diákok jól érezzék magukat, legyenek kicsit lazább, kikapcsolódós napjaik is az iskolában. Cégünket évtizedes jó kapcsolat fűzi a győri SZC Hild József Építőipari Technikumhoz, melynek eredményeként számos alkalommal nyújtottunk és nyújtunk támogatást az intézménynek, így nem volt kérdéses, hogy a 2022 június 08-án megrendezett Diáknap megvalósításában is segítjük az iskolát. Az eseményt – mely mögött a Diákönkormányzat főszervezőinek több hónapos munkája állt - eredetileg Vinyén tartották volna, de az időjárás sajnos közbeszólt, ezért a DÖK tagjai egy nap alatt átszervezték a programot az iskolába.

A rendezvényen az osztályok különböző feladatokban mérték össze tudásukat, ügyességüket és egyéb képességeiket. 11 állomáson összesen 15 feladatot kellett teljesíteni résztvevőknek. Az állomások az iskola és a gyakorlati telep (Babits Mihály u.) területén voltak, mindegyik állomást egy felügyelő tanár és minimum kettő DÖK tag irányított, ők mondták el a feladatokat és ügyeltek a szabályok betartására.

Az osztályok forgó rendszerben kezdték meg útjukat, így sehol sem volt egyszerre két osztály, és ha igazítani kellett a feladaton arra is volt lehetőség.

A versenyek végén az első három helyezett mellett egy különdíjat is kiosztottak, ami a WHB által összeállított értékes ajándékcsomag volt.

A tanterv szerinti oktatás mellett a különböző szakmai versenyeket is nagyon hasznosnak tartjuk, úgy gondoljuk, hogy a diákok egy – egy ilyen versenyen nem csak bemutathatják a tudásukat, de nagyon sokat tanulhatnak is. Fontosnak tartjuk azt is, hogy a szakmai tudás mellett a fiatalok olyan gyakorlati ismereteknek is a birtokában legyenek, amelyeket az élet különböző területén tudnak majd hasznosítani.

2022. május 19-én, csütörtökön egy ilyen esemény zajlott Győrben, ekkor rendezték meg ugyanis az Ifjúsági Katasztrófavédelmi verseny döntőjét, melynek a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. is támogatója volt.

A diákok a verseny során a katasztrófavédelemmel, a tűzvédelemmel, az életmentéssel és a polgári védelmi intézkedésekkel – mint például az árvízvédelem - ismerkedhettek meg és mérhették össze tudásukat. A nyolc állomásból álló utolsó megmérettetésre végül összesen nyolc csapat jutott be.

Az izgalmas verseny végén az eredményhirdetésre a Városháza előtt került sor, ahol Radnóti Ákos, Győr alpolgármestere elmondta:

„A katasztrófavédelem munkája nagyon fontos, örülök annak, hogy ezt a versenyt megrendeztük, hiszen a legjobb megyei csapatok vettek részt ezen. Fontos, hogy megismerkedjenek a munkájukkal, persze reményeink szerint minél kevesebb olyan katasztrófa történik, amikor be kell avatkozni. Viszont, hogy ha a fiatalok ilyen korán érdeklődnek és próbálják elsajátítani az ismereteket, akkor, ha bekövetkezik a baj és mégis be kell avatkozni, akkor ebben ők élen fognak járni. Sohasem lehet tudni, hogy kit motivál már most, hogy akár később ezen a pályán folytassák munkájukat. Most még tanulnak, de biztos vagyok benne, hogy sokan el tudják magukat képzelni a katasztrófavédelem állásában. Hiszen ez egy komoly hivatás, komoly felelőséggel jár, és nagyon büszkék lehetünk a katasztrófavédők munkájára, hiszen mindig, ha baj volt szakszerűen beavatkoztak.”

Mi pedig büszkék vagyunk a diákokra, akik mindkét eseményen apait – anyait beleadva, de mégis szórakoztató formában próbálták meg magukból kihozni a maximumot, és büszkék vagyunk arra, hogy ismét jó és értékes ügyeket támogattunk!

„Maradandót alkotni úgy tudunk, ha teszünk a jövőért: hogy azok az értékek, amik nekünk fontosak, a jövőben is meglegyenek.” (Paár Attila)