Vissza

A BIM már a szakközépiskolában beköszön - kitartóan támogatja a jövő szakembereit a WHB

2020-09-28 Hírek

A BIM már a szakközépiskolában beköszön - kitartóan támogatja a jövő szakembereit a WHB

Új számítástechnikai eszközöket adott át a győri HILD Közhasznú Alapítványnak a WHB Group. A magyar magasépítési ágazat meghatározó vállalata 14 darab, a jövő építőipari szakembereinek képzését maximálisan kiszolgáló számítógéppel támogatta az alapítványt. Az ötmillió forint értékű támogatást a Győri Szakképzési Centrum Hild József Építőipari Technikumban adták át.

A mostani szponzoráció nem az első alkalom, a West Hungária Bau Kft. évtizedes jó kapcsolatot ápol az oktatási intézménnyel. A cég többször nyújtott támogatást az iskola által működtetett Hild Alapítványnak, legutóbb tavaly októberben számoltunk be erről.


Újabb szaktanterem létesült

A kisalfold.hu azt írja, a nagy teljesítményű eszközöknek köszönhetően az intézményben ki tudtak alakítani egy újabb szaktantermet, ahol a diákok megismerkedhetnek a 3D-s BIM tervezéssel.

A program lehetőséget ad arra, hogy a tanulók bepillantást nyerjenek a modern építőipar 3D-s modellezéssel támogatott tervezési, kivitelezési és üzemeltetési folyamataiba.

Az adományt Kovács Tamás és Pápai Csaba a Stukkó Építőipari Kft. ügyvezetői adták át Józsa Tamásnak az intézmény igazgatójának.

„A WHB Group mindig is szívügyének tartotta a jövő generációjának színvonalas fejlesztését, ezen adomány a rendszeres támogatás egyik újabb mérföldköve” – olvasható a cég eseménnyel kapcsolatos közleményében.

Forrás: https://magyarepitok.hu/iparagi-hirek/2020/09/a-jovo-szakembereit-tamogatta-gyorben-a-whb