Vissza

Éremeső részesei voltunk a nemzetközi versenyen

2021-11-10 Hírek

Éremeső részesei voltunk a nemzetközi versenyen

A nemzeti kultúra egyik oszlopa a nemzet művészete, mely magában hordozza népének lelkét, ízlését, történelmét. Azonban amíg egyes művészeti alkotások, mint a versek vagy a zenei művek, könnyen örökíthetők, más művészeti ágak remekeit az idő vasfoga és a történelem viszontagságai könnyen pusztíthatják.

Az építészeti kincsek épp ilyenek. Műemlék épületeink rekonstrukciója több, mint építészet – legalábbis nekünk sokkal többet jelent. Örökségünk hozzáértő védelme közös érdekünk. Ezért vagyunk rendkívül büszkék, hogy olyan munkánk lehet, mely által szerepet játszhatunk közös értékeink megóvásában és helyreállításában.

A WHB Group tevékenységi köre elég szerteágazó, azonban, ha munkáinkról kérdeznek, valahogy mindig a Műemlék Divíziónk projektjeiről mesélek a leghosszabban. Azt hiszem, nem nehéz ezt megérteni. Egy műemlék rekonstrukciója nem csak az építésről szól: számos szakma kiválóságainak kell együtt dolgoznia, a tudománynak és a művészetnek kell együttműködnie. Óriási kihívás és még nagyobb megtiszteltetés, ha ilyen összetett és fontos feladatot bíznak ránk. Értékeink megőrzése az értékteremtés egy fontos formája” - vallja Paár Attila.

A lemagasabban képzett és legelhivatottabb szakember csapattal dolgozunk, mind a saját munkatársak, mind pedig az alvállalkozóink tekintetében.  Maximalizmus, a munka és a szakma iránti mély tisztelet ez az a szellemiség, amit mindenkinek, aki nálunk vagy velünk dolgozik, szem előtt kell tartania. 

Büszkék vagyunk rá, hogy több vezetőnk és munkatársunk a hazai építőipari szakmai közösségben is elismerésnek és tiszteletnek örvend, professzionális munkájukat pedig számos szakmai díj és elismerés értékeli. Arra pedig különösen büszkék vagyunk, ha egy nemzetközi versenyben érünk el sikert egy – egy projektünkkel. 2021. októberében azonban még a mi várakozásainkat is felülmúló sikernek lehettünk részesei generálkivitelezőként, ugyanis október 15-én Németországban, Marburgban hirdették ki a Tetőfedők Világszövetsége, az IFD által minden 2. évben megrendezett Tetőfedő Világbajnokság (IFD Award 2021) győzteseit. A zsűri négy kategóriában – homlokzat, magastető, lapostető, és fémtető11 országból 80 pályaművet értékelt.  Örömmel és büszkén írjuk, hogy a fémtető kategóriában aranyérmet nyert a Budavári Királyi Lovarda (Horex Kft.), és ezüstérmet szerzett a Károlyi-Csekonics Palota (Pilisi Pléh-Boy Kft.), ami azért is kiemelkedő teljesítmény, mert hosszú évek óta nem volt magyar győzelem ezen a versenyen.

Az IFD Award-on szinte az összes európai ország mellett az Egyesült Államok és Kína is képviseltette magát, így nagyon erős mezőnyben indultak a magyar projektek. A versenyt a korábbi években főleg a nagyon precíz, nagyon szabályos német és svájci szemlélet jellemezte, és a díjazottak is főként ezekből az országokból kerültek ki. A fölényes magyar győzelem megmutatta, hogy hosszú idők óta most a zsűri inkább a művészibb, kreatív, díszítő kivitelezést értékelte. Mindkét épület esetében nagyon különleges és egyedülálló munkát végeztek a WHB megbízott alvállalkozói, a Királyi Lovarda esetében a Horex Kft. a Károlyi – Csekonics Palota esetében pedig a Pilisi Pléh-Boy Kft. volt az adott munka kivitelezője.

Hatalmas, összetett munkát végeztek, mind a tetőbádogos, mind a díszműbádogos feladat kivitelezése szakszerű, különösen a díszműbádogos munka mintaszerű.

Fővállalkozóként mindig kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy kizárólag magasan képzett szakemberekkel dolgozzunk, ők jelentik a garanciát arra, hogy megbízóink elvárásait mindig a legmagasabb színvonalon, korszerű megoldásokkal és a jövőbe mutató kreativitással valósítsuk meg. A minőség iránti elkötelezettségünket a most közösen elért fantasztikus nemzetközi eredmény is igazolja.

Sikerünk közös, hisz együtt tudunk maradandót alkotni.

 

Budavári Királyi Lovarda

A képen kültéri, épület látható

Automatikusan generált leírás

 

A képen épület, égbolt, kültéri, nagyon nagy látható

Automatikusan generált leírás

 

 

A képen épület, régi látható

Automatikusan generált leírás

 

A képen épület, oszlopsor látható

Automatikusan generált leírás

 

 

Károlyi – Csekonics Palota

A képen épület, kültéri, égbolt, régi látható

Automatikusan generált leírás
A képen kő, oltár látható

Automatikusan generált leírás
A képen kültéri, régi látható

Automatikusan generált leírás


 

A képen épület, kültéri, égbolt látható

Automatikusan generált leírás

 

 

 

Díjátadó gála

A képen szöveg látható

Automatikusan generált leírás

 

 

A képen szöveg, személy, padló, állás látható

Automatikusan generált leírás