Vissza

Rizsavi Tamás interjúsorozat 4 – Bozsik Stadion

2021-06-03 Hírek

Rizsavi Tamás interjúsorozat 4 – Bozsik Stadion

Rizsavi Tamás interjúsorozat 4 – Bozsik Stadion

Tamást interjúsorozatunk 4. részében a főváros egy újabb kultikus, nemrég újjászületett, multifunkciós sportlétesítményében, azaz a Bozsik Stadionban készített fotóiról és a fotózás érdekességeiről kérdeztük. A 8300 néző befogadására alkalmas, monumentális épület kivitelezését közösen végeztük a Pharos 95 Kft.-vel 2019 és 2021 között.

 

Honnan jött a gondolat, hogy ilyen stílusú képeket készítenél?  

R.T.: Eredetileg vasúti témájú képekkel kezdtem a fotózást. Ilyenkor elhagyatott épületekre, kéményekre másztam fel, hogy a számomra legszebb nézőpontból tudjam bemutatni a témákat. Ezt a koncepciót vittem át a városfotózásba is. Egy új nézőpontot akartam teremteni.

 

Vannak fotósok, akik motiválnak?

R.T.: Nincs kifejezetten kedvenc fotósom, inkább önmagamat motiváltam, hogy mindig menjek, csináljam és keressem az új helyeket.

 

Voltál már a Puskás Arénában fotózni. Mennyire hasonlítható össze a két létesítmény?

R.T.: Fotózásilag nem sok különbség van a két épület között. Talán egyszerűen csak az a fő eltérés, hogy a Puskás Aréna nagyobb. Nagyon izgalmas szögeket rejteget mindkét objektum. Emlékezetes élmény volt ez a feladat is.

 

Milyen volt a Bozsik Stadion belülről és felülről? Mi volt a legtávolabbi pont, ahova ellátni a stadion tetejéről?

R.T.: Nagyon modern és lélegzetelállítóan gyönyörű. Izgalmasak a felvezető létrák is. A legtávolabbi pont, ameddig el lehet látni, talán a Citadella, amit egyből kiszúrtam. Pont naplementekor érkeztem. Varázslatos volt.

 

Milyen technikát alkalmazol, hogy biztonságosan feljuss az épületek tetejére?

R.T.: A legfontosabb az, hogy odafigyeljek magamra és minden lépésemre, hiszen nem elég a képeket megcsinálni, valahogy haza is kell őket vinni. Ahol előírás a speciálisabb felszerelés is, ott természetesen az előírt védőeszközöket használom.

 

Melyik volt a legmagasabb épület amelyiken fotóztál?

R.T.: Amikor Hong Kongban voltam több felhőkarcoló tetején is jártam. Azok az épületek magyar szemmel hihetetlenül magasak. Magyarországon pedig a 314 méter magas lakihegyi adótorony és a 200 méter magas óbudai távhőkémény az eddigi két „rekordom”.

 

Sorozatunk 1. részében Tamás a biatorbágyi székhelyünkről WHB - Rizsavi Tamás interjúsorozat 1 - Biatorbágy készített képeket, azt követték a Magyar Állami Operaházról készített csodálatos fotók WHB - Rizsavi Tamás Operaház, legutóbbi alkalommal pedig Szegeden, az épülő Kézilabdacsarnoknál járt WHB - Rizsavi Tamás interjúsorozat #3 – Szegedi Kézilabdacsarnok 

Ha tetszettek a fotók és a beszélgetés, akkor osszátok meg ti is, hogy most is minél több emberhez eljussanak a Bozsik Stadion képei és Tamás beszámolója erről a fotózásról.