Vissza

Bokrétaavatás Tatabányán - Szerkezetkész a mélygarázs

2020-05-21 Hírek

Bokrétaavatás Tatabányán - Szerkezetkész a mélygarázs

Tatabányán csütörtökön délután megtartották a városközpontot átfogóan fejlesztő projekt bokréta avató ünnepségét. A West Hungária Bau Kft. kivitelezésében zajló beruházásban a Megyeháza előtt a korábbi felszíni parkoló helyén új közösségi teret hoznak létre, ugyanakkor a tér alatt egy kétszintes mélygarázs is felépül. 

A korábbi 125 férőhelyes felszíni parkolót egy 300 férőhelyes mélygarázs váltja ki, mely a tatabányai lakosok számára ingyenes parkolást biztosít. A mélygarázs felett kialakuló új tér látványos zöld szigetekkel, utcabútorokkal, napvitorlákkal, ivókutakkal, szökőkutakkal és párakapuval jön létre. 

8500 köbméter  betont építettek be

A csütörtöki eseményen a szerkezetépítés előtti munkálatokat Geszler Norbert, a WHB projektigazgatója foglalta össze. Szavaiból kiderült, a közműkiváltásokat és a víztelenítést a mélyalapozás követte. "Ennek során egy látványos gépparkkal 5,5 kilométer hosszan cölöpalapot és munkatérelhatásrolást végeztünk" - ismertette a szakember. Zárásként külön megköszönte mindenkinek a munkáját, aki lehetővé tette a következő szakág ütemezett belépését.

A szerkezetépítési munkákat Bakos Géza, a Menzor BGMI Kft. ügyvezető igazgatója összegezte. Elmondása szerint több mint 17.000 négyzetméternyi zsaluzat és 1100 tonna betonacél került beépítésre, továbbá 8500 köbméter beton került bedolgozásra - írja a Magyar Építők magazin.