Vissza

2020-ban is az egészség és a gyerekek ügye mellett álltunk

2021-01-29 CSR

2020-ban is az egészség és a gyerekek ügye mellett álltunk

- mivel biztosak vagyunk benne, hogy kevés ezeknél fontosabb ügy van az életben, amit minden lehetséges eszközzel támogatni kell. Ennek és a több éves hagyományainknak megfelelően az elmúlt évben is igyekeztünk minél több módon segíteni ezeken a területeken. Tettük mindezt úgy, hogy a világjárvány szinte az egész esztendőre rányomta bélyegét és emiatt még nagyobb hangsúlyt kapott a segítségnyújtás.

„A WHB Group támogatási politikája a hosszú évek során egy határozott irányt vett, folyamatos és következetes tervezéssel, ami azt jelenti, hogy már előre egy évvel tudjuk, melyek azok a szervezetek, intézmények, amelyeket az adott évben biztosan támogatni fogunk. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem fogadjuk nyitottan a „nem tervezett” támogatási megkereséseket, sőt! Örülünk, ha a nagyobb projektjeink mellett kis támogatásokkal is, de minél több helyen segíthetünk, amennyiben adományaink olyan célt szolgálnak, amit fontosnak tartunk” – vallja Paár Attila vállalatunk nevében.

Így a tavalyi évben néhány százezres nagyságrendű támogatásokkal járulhattunk hozzá olyan, nagyon fontos munkát végző intézmények tevékenységéhez, mint például a Bagolyvár Anya- Csecsemő- és Gyermekotthon, a Bárczi Gusztáv Készségfejlesztő Iskola vagy a Békés Megyei Gyermekvédelmi Központ.  De volt példa arra is, hogy egy országos gyűjtésbe szálltunk be az otthon tanulás megkönnyítésére azoknak, akik számítástechnikai eszközök hiányában esnének ki a digitális oktatásból. 

Az iskolák támogatására örömmel áldozunk mindig - különösképp, ha szívügyünk, az építészet magas szintű oktatása lehet a cél. Emiatt a győri Hild iskolát ismét segítettük egy nagyobb értékű számítógép-beszerzésben. Cégcsoportunk ez alkalommal mintegy 5 millió forint értékben ajándékozta meg az intézményt egy teljes szaktanterem berendezésére elegendő nagyteljesítményű számítógéppel.

Van, hogy olyan jellegű támogatásra van szükség, mely annyira szorosan kapcsolódik tevékenységünkhöz, hogy nem tudunk rá nemet mondani. Ilyen volt tavaly a győri Radó Tibor Általános Iskola udvarának felújítása, mely projektbe természetesen mi is szívesen csatlakoztuk, vagy a péri Öveges József Általános Iskola ajtócseréje.

Arra is büszkék vagyunk, ha úgy járhatunk a gyerekek kedvében, hogy közben máshol is segítünk, mint a WHB plüss hódjainak esetében. A figurák eredetileg gyermekrajzversenyünk díjazásához készültek, de megrendelésünk olyan sokat jelentett a kabalaállatunkat megalkotó bakonypéterdi varrónő számára, hogy nem állhattunk meg ennyinél. Rendeltünk még 200 db plüss hódot, így további munkát adtunk a varrónőnek, aki maga is hátrányos helyzetű volt – a játékokkal pedig mosolyt csaltunk 200 rászoruló gyermek arcára is.

2020-ban, ami mellett nem mehettünk el tétlenül, az a COVID járvány okozta helyzet volt, ami extrém leterheltséggel és váratlan kihívásokkal járt az egészségügy számára. Magától értetődő volt, hogy anyagi támogatásink zöme itt koncentrálódjon. Együttműködésünk a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházzal amúgy is évekre nyúlik vissza, így természetes volt, hogy tavaly is mellettük álltunk. Összesen 25 000 000 Ft értékben segítettük életmentő munkájukat, olyan gépek beszerzésének lehetővé tétele által, mint egy ultrahang diagnosztikai készülék, illetve két altató-lélegeztetőgép, valamint a gyermek sebészeti osztály számára egy sebészeti vágó készülék.

Az anyagi felajánlások mellett természetesen saját eszközeinkkel és munkánkkal is hozzájárultunk a kórházak helytállásához. 2-2 db teljesen felszerelt konténert biztosítottunk a betegforgalom megkönnyítéséhez és a COVID teszt mintavételek biztonságos, kulturált körülmények között történő bonyolításához a Petz Aladár Megyei Oktató Kórháznál és a Zrínyi utcai kórháznál.

„Természetesen továbbra is elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy minél jobb jövőt teremtsünk magunknak és gyermekeinknek, hogy segítsük a nehezebb sorsú embereket és ami talán a legfontosabb, hogy lehetőségeink szerint minél több támogatást nyújtsunk a betegeknek, illetve az őket gyógyító egészségügynek. Nem csak a nehéz időszakban, de mindig nagyon fontos, hogy újra és újra visszataláljunk az összefogáshoz és megtaláljuk a segítségnyújtás és a szolidaritás különböző eszközeit!” – foglalta össze Paár Attila a WHB Group CSR tevékenységének fő gondolatát.

Bízunk benne, hogy az idei évben közös erőfeszítéseink által túl leszünk a járvány okozta nehézségeken, és akár a fiatalságról, akár az egészségügyről van szó, egy pozitívabb kilátásokkal teli jövő építésében működhetünk együtt!