Vissza

Ízek – élmények - vadgasztronómia

2021-10-08 CSR, támogatások

Ízek – élmények - vadgasztronómia

Az idén is támogattuk a 14. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál és Megyekorzó rendezvényt, ami  2021. szeptember 4-én, a Pákozdi Pagony Vadaspark és Arborétum 100 hektáros területén került megrendezésre. A fesztivál 2021-ben is a természet, a vadászati kultúra és a vadgasztronómia szerelmeseinek nemzetközi találkozója volt, ahol a vadhús, mint konyhai alapanyag népszerűsítése, széles körű felhasználási területei, és a tartalmas kikapcsolódási és minőségi szórakozási lehetőségek kaptak főszerepet illeszkedve az „EGY A TERMÉSZETTEL” Természeti és Vadászati Világkiállítás rendezvénysorozathoz. A nagyszabású rendezvényen több ezer fő vett részt az ország egész területéről, és a szomszédos országokból. A több mint ötven induló csapat mintegy kétszázötven versenyzője idén is a szabad tűzön készített vadétel különlegességek alkotásában mérte össze szakácstudományát. A verseny győzteseit olimpiai mesterszakácsokból álló zsűri választotta ki. A zsűri elnöke Hamvas Zoltán mesterszakács, a Bocuse d’Or Akadémia elnöke volt. Az elkészült ételeket a látogatók is megkóstolhatták. A színes ételkínálaton túl, a fesztiválon neves fellépők színesítették a programot. A rendezvényen a VADEX Vadvilág vadhús termékek arca Kovács Lázár, Lázár Chef is megmutatta, hogy ő hogyan készíti vadhús ételeit. A fenséges ízeken túl, színes program kavalkád várta a fesztiválközönséget, a gyermeksarok programkínálatában a kisebbek is megtalálták a számukra legérdekesebb élményelemeket. A látogatóknak lehetőségük volt belekóstolni az erdők-mezők által kínált kulináris élményekbe, megismerkedhettek a vadászati hagyományokkal, élvezhették a szórakoztató koncerteket és egy csodálatos napot tölthettek el a Velencei-tavi térség legállatibb parkjában, a Pákozdi Pagonyban.