Vissza

A sok éves „Csipkerózsika álom” után újra életre kel Győrben az ETO Park komplexum!

2022-12-14 Hírek

A sok éves „Csipkerózsika álom” után újra életre kel Győrben az ETO Park komplexum!

 

Az ETO Park elmúlt időszaka meglehetősen hánytatott volt, ennek következményeként az állagmegóváson kívül jelentősebb fejlesztés, beruházás nem történt a létesítményrendszerben, ami - tekintve az adottságait - különösen nagy pazarlás.

Most azonban az új tulajdonos célja, hogy a kiváló adottságokkal rendelkező komplexumot megújítsák, és kihasználva a lehetőségek széles skáláját, új élettel töltsék meg, mely nem csak a létesítmény, de közvetetten a városrész és Győr fejlődését is szolgálja.

A létesítmény fejlesztésének fő koncepciója, hogy az Élményközpontban új üzletek nyíljanak, új szolgáltatások legyenek elérhetők a lakosság számára vonzó kínálattal.

A megújulás két szálon is fut, hiszen folyamatban van egyrészt magának az épületnek a felújítása, másrészt az új bérlőkkel, szolgáltatásokkal történő bővítés.

Az ETO Park revitalizációjához kapcsolódó munka kora nyáron kezdődött. A felújítás mind a belső, mind a külső területeket érinti. A belső közönségforgalmi terület új burkolatot kapott, újra festik a lépcsőházakat és teljes mértékben megújulnak mindegyik szinten a vizesblokkok. Ezzel párhuzamosan az épület gépészeti és egyéb villamos rendszerének korszerűsítése is el fog készülni, a nyílászárók pedig lecserélésre és / vagy javításra kerülnek.
 

A külső munkák közé tartozik többek között a bejáratok előtti új burkolat kivitelezése, egy új út nyomvonal kialakítása, az utak és parkolók újra tervezése, elektromos töltők fogadására kialakított parkolóhelyekkel, amelyek mostanra már beüzemelésre is kerültek.

A külső belső „ráncfelvarrás” mellett a legnagyobb hangsúlyt a létesítmény életre keltése kap, aminek alapköve, hogy új kereskedelmi egységek és szolgáltatók legyenek elérhetőek az élményközpontban. Ennek egyik fontos mérföldköve volt, amikor szeptember 8-án az ALDI Magyarország megnyitotta az új, és egyben ötödik áruházát az ETO Parkban. Ezzel a nyitással nem csak a nagyon régi lakossági igény teljesült, de Győr is kiemelkedő lefedettségűvé vált, hiszen semelyik másik vidéki városban sincs 5 ALDI-üzletnél több. Az új áruház közel 1400 négyzetméteres árusítóterével ráadásul az ország egyik legnagyobb ALDI üzlete, ami a hét minden napján a megszokott széles kínálattal várja Gyárváros lakosságát. A visszajelzések alapján az új üzlet jelentős mértékű pozitív javulást hozott az itt élők életében, azzal, hogy elérhetővé vált számukra is egy olyan áruház, ami a kedvező árfekvés mellett széles spektrumát fedi le a mindennapi élethez szükséges élelmiszereknek és tartós fogyasztási cikkeknek.

A másik jelentős mérföldkő a Lipóti Pékség mintaboltjának megnyitása volt. Az országosan is ismert és elismert cégcsoport - aminek nem mellesleg szűkebb pátriája Győr-Moson-Sopron megye – október első felében nyitotta meg az ETO Parkban eddigi legnagyobb mintaboltját, ahol széles termékkínálata mellett sok finomsággal is várja a betérőket. A presztízs-beruházás keretében a mintegy 250 négyzetméteres üzlethelyiség modern berendezésekkel, új arculati elemekkel várja a vásárlókat.

A Lipóti Pékség országosan is legnagyobb és legmodernebb mintaboltjában az ismert és szeretett péktermékek mellett gondoltak az un. alternatív étkezési formák rajongóira is, hiszen a kínálatukban ugyanúgy megtalálhatók a paleo és vegán termékek is. Mindemelett az ETO Parkban nyílt új bolt egy kicsit több is, mint pékség, hiszen a kialakításkor azokra is gondoltak, akik akár baráti, akár üzleti találkozónak keresnek egy hangulatos helyszínt, ahol a finom pékáruk mellett meleg ételek, kézműves limonádék, a Pannonhalmi Apátság borai, sörei mitöbb pezsgő is szerepel a kínálatban.

Természetesen az üzlet kialakításakor a családosokra is gondoltak, ezért egy gyermeksarkot is kialakítottak, ahol a kicsik – nagyok érdekesebbnél érdekesebb játékokkal játszhatnak, amíg a szülők, nagyszülök bevásárolnak vagy éppen megkóstolnak egy házi készítésű limonádét.

Az ETO Parkban lévő mintabolt hétfőtől péntekig 7-20 óra között, szombaton és vasárnap 7-18 óra között fogadja a betérő vendégeket.

Fentiek mellett természetesen további üzletekkel és szolgáltatókkal bővül folyamatosan az Élményközpont, hiszen a már meglévő üzletek mellett megtalálható vagy hamarosan megtalálható lesz a Spirit Bodega italkereskedés, egy Kulcs Patika, az ETO PUB sportbár és indiai étterem, illetve egy MBH Bank bankfiók és a Fájdalom Ambulancia egy kirendeltsége is.

Az ETO Park további előnye, hogy a lakosok itt a szükséges közszolgáltatók (kormányablak, posta, ügyfélszolgálati irodák) széles körét is elérhetik, így a megújuló Élményközpont hamarosan egy olyan helyszín lehet, ahol gyakorlatilag a mindennapi élet megkerülhetetlen részét jelentő „hivatalos ügyek – bevásárlás – szórakozás szuper trió” minden tagja egy helyen megtalálható és elintézhető.