Vissza

Átadták hazánk első rendészeti integrált központját

2022-03-28 Hírek

Átadták hazánk első rendészeti integrált központját

Dr. Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter 2022. március 28-án átadta az ingatlanegyüttest, amelyben a Soproni Rendőrkapitányságot, a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltséget, a Soproni Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságot, valamint az Alkotmányvédelmi Hivatal, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat és a Nemzeti Védelmi Szolgálat területi kirendeltségeit helyezték el – derült ki a police.hu közleményéből.

A Rendészeti Integrált Központ a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. munkájával valósult meg. Az épületkomplexum terveit a H-BON Mérnöki Iroda Kft. készítette. A kivitelezés alapkövét 2021 júniusában rakták le.

Fotók: Erdei Mihály / magyarepitok.hu

 

A 11 526 négyzetméter alapterületű épületegyüttes belső udvarán gépjárműmosó, többfunkciós sportpálya és a tűzoltóság számára mászófalas gyakorlópálya létesült, az épületszárnyakban kondicionálótermek, a rendőrségi épületszárny alagsorában fedett lőtér, a mélygarázsokban parkolóhelyek állnak az állomány rendelkezésére.

 

A komplexum elhelyezkedése javítja a készenléti reakcióidőt

Pintér Sándor elmondta: a Rendészeti Integrált Központ megépítésével lehetővé vált, hogy a soproni rendőrség és tűzoltóság munkatársai teljesítményükhöz méltó környezetben végezzék mindennapi munkájukat.

Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője azt hangoztatta, hogy a megyei jogú városok között Sopron az egyik legbiztonságosabb.    

Az átadáson – többek mellett – jelen volt dr. Molnár Ágnes országgyűlési képviselő, Papp Károly belbiztonsági államtitkár, dr. Balogh János rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány, dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató, valamint dr. Farkas Ciprián, Sopron Megyei Jogú Város polgármestere.

 

A bruttó 11 milliárd forint értékű állami beruházással a város modern épületegyüttessel gazdagodott, polgárai a korábbi elavult, korszerűtlen épületek helyett kulturált körülmények között intézhetik ügyeiket

 – olvasható a rendőrségi közleményben.

Az objektum a XXI. században elvárható munkakörülményeknek megfelelő elhelyezést biztosít a személyi állománynak, elhelyezkedése és megközelítése jelentősen javítja a készenléti reakcióidőt. A megvalósított technikai, műszaki megoldások költséghatékonyak – tették hozzá végül.

 

Forrás: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2022/03/atadtak-hazank-elso-integralt-rendeszeti-kozpontjat