Vissza

Elfújta a szél – Elhalasztották a soproni uszoda tetejének emelését

2020-06-19 Hírek

Elfújta a szél – Elhalasztották a soproni uszoda tetejének emelését

Péntekre halasztották

A helyszínre már korábban megérkezett az 500 tonnás autódaru, amely a negyvenkét méter hosszú, három méter magas, ragasztott faszerkezetű elemeket a helyükre emeli. 

"Hatalmas a felület, százharminc négyzetméter, ezt maximum 6 m/s szélerősségnél szabad mozgatni, jelenleg 11 m/s-ot mérünk, a műveletet ezért péntek reggelre halasztjuk" - tudta meg a Kisalföld a helyszínen.

Sopronban vagy esik, vagy fúj a szél, vagy harangoznak

Pedig sokan kíváncsiak voltak rá, hogyan dolgozik az óriásdaru, Farkas Ciprián polgármester és Barcza Attila országgyűlési képviselő is helyszínre érkezett. 

"Most is beigazolódott a mondás, miszerint Sopronban vagy esik, vagy fúj a szél, vagy harangoznak" – mondta Farkas Ciprián. Hozzátette, az új uszoda készültségére nem lehet panasz, a munka felén már túl vannak.  Sopronban minden épül, szépül. A fedett uszoda kivitelezése magas színvonalon zajlik, az utánunk jövő generáció száz évig használhatja. A tervek a FINA ajánlása alapján készültek így nemzetközi sportesemények lebonyolítására is alkalmas lesz a létesítmény – tette hozzá a polgármester.