Vissza

Hatékony és kiváló szakmai teljesítmény csak megfelelő irányítás mellett érhető el!

2023-04-19 Hírek

Hatékony és kiváló szakmai teljesítmény csak megfelelő irányítás mellett érhető el!

„Hatékony és kiváló szakmai teljesítmény csak megfelelő irányítás mellett érhető el!”

- Majer János, a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. integrált irányítási rendszer vezetője foglalja össze gondolatait az irányítási rendszer fontosságáról és gyakorlati megvalósításáról:

A piaci körülmények között működő vállalkozások és szakipari cégek kiemelt érdeke a megbízható, pontos, magas színvonalú munkavégzés. A cégeknek olyan belső struktúrát kell működtetni, amely biztosítja a hatékony és jó minőséget, a munkatársak jó munkavégzési körülményeit, a megrendelők érdekeinek és műszaki elvárásainak a lehető legjobb teljesítését. Nem csak törvényi kötelezettség, de szakmai és piaci elvárás is a garancia és szavatosság magas színvonalú kezelése.

Ezek a követelmények csak megfelelő szervezettség, irányítás és ellenőrzés mellett biztosíthatóak. A fejlett világ gazdasági, szakmai és politikai vezetése a cégek, termékek, szolgáltatások objektív összehasonlítása érdekében létrehozott egy önálló modulokból felépülő szabványrendszert (ISO), ehhez a rendszerhez csatlakozott hazánk is, és „honosította” a kilencvenes évektől kezdődően a különféle szabványokat.

Az ezen szabványok szabályozásainak megfelelő gazdasági szereplők az egységes szempontú összehasonlíthatóság és működési kötelezettség alapján, azonos feltételek mellett tudnak a piaci versenyben részt venni, Magyarország pedig – minősített piaci szereplői által - csatlakozni tudott a fejlett ipari technológiát képviselő országok csoportjához.

A WEST HUNGÁRIA BAU Kft. alapítói a kezdetektől fontos célként kezelték a hatékonyság mellett a megbízható, kiszámítható működést, szolgáltatást, hisz a megrendelői elégedettség és a visszatérő vásárló biztosítja a hosszútávú eredményes működést.

 

A WEST HUNGÁRIA BAU Kft. folyamatosan fejlesztette integrált irányítási rendszerét, amely mára az alábbi szabványok előírásainak megfelelő követelmények teljesítését garantálja:

  • MSZ EN ISO 9001:2015           MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI RENDSZER

Alkalmazása biztosítja és igazolja, hogy az előállított termék gyártási folyamatai minőségileg ellenőrzöttek. Ezen szabvány szerinti működés garanciát jelent az előállított termék minőségére, a megrendelői elvárások szakszerű, pontos teljesítésére.

  • MSZ EN ISO 14001:2015         KÖRNYEZETKÖZPONTÚ IRÁNYÍTÁSI RENDSZER

Környezetünk és életterünk megóvása mindannyiunk aktuális és gyermekeink jövőbeli érdeke. A munkavégzés és termék előállítás nem károsíthatja környezetünket. Azon cégeknek, vállalkozásoknak van létjogosultsága a piaci versenyben részt vállalni, amelyek megfelelnek ezen követelményeknek. A rendezett tiszta építési, gyártási környezet, a biztonságos és szelektív hulladékkezelés, a felügyelt gyártás, kivitelezés garantálja, hogy a környezetvédelmi előírások maradéktalanul teljesüljenek, illetve a megrendelő biztos lehet abban, hogy környezete nem károsodik a gyártás, kivitelezés alatt.

  • MSZ EN 45001:2018    MUNKAHELYI EGÉSZSÉGVÉDELEM ÉS BIZTONSÁG IRÁNYÍTÁSI RENDSZER

Kimagasló munkát végezni csak jólképzett, megfelelően felszerelt munkavállalókkal lehet. Napjaink egyik égető kérdése a szakképzett munkaerőhiány. Cégünk a vonzó munkahelyi légkör és szakmai elvárások mellett úgy tudja megőrizni kiváló szakmai felkészültségű munkavállalóit, hogy részükre biztosítja a megfelelő munka és védőruházatot, a biztonságos és korszerű szerszámokat, eszközöket. Az irányítási rendszer működtetése garantálja, hogy a munkavédelmi előírásoknak megfelelő, dolgozóink részére biztonságos munkakörnyezetet, építési és munkakörülményeket tudjunk biztosítani.

  • MSZ ISO/IEC 27001:2014         INFORMÁCIÓBIZTONSÁGI IRÁNYÍTÁSI RENDSZER

Az információ tudás, előny, biztonság, ismeret, és ezáltal a piaci működés alapfeltétele. Minden cég érdeke az információk védelme és felhasználásának felügyelete. A WEST HUNGÁRIA BAU Kft. saját és partnerei részére magas szinten garantálja az információk biztonságos őrzését, kezelését.

  • MSZ ISO 37001:2019 ANTIKORRUPCIÓS IRÁNYÍTÁSI RENDSZER

Az információbiztonság, a törvényes és szakszerű munkavégzés, a cég és partnereink adatainak védelme kiemelt fontosságú, ezért mind munkatársainktól, mind közép és felsővezetőinktől elvárás az ezen feltételeknek való megfelelés. A WEST HUNGÁRIA BAU Kft. olyan munkatársakat foglalkoztat, akiknek lojalitása, szakmai és erkölcsi előélete megfelel a cég hosszú évek alatt kiérdemelt jó hírnevének. Ezen feltételek maradéktalan biztosítása érdekében hatékonyan működtetjük az antikorrupciós irányítási rendszert.

  • MSZ EN ISO 50001:2012         ENERGIAIGAZDÁLKODÁSI RENDSZER

Napjaink aktuális kérdése az energia. Ahhoz, hogy versenyképesen tudjunk a piaci szereplők között maradni, szükséges az energiafelhasználás optimalizálása, a költségek visszafogása. Ha meglévő lehetőségeinket környezettudatosan, hatékonyan és tervezetten használjuk ki, azzal leszorítjuk energiafelhasználásunkat és költségeinket.

  • MSZ ISO 55001:2015   VAGYONGAZDÁLKODÁSI RENDSZER

A biztos működés feltétele a műszakilag megfelelő megbízható eszközállomány. Jó munkát végezni korszerű eszközökkel lehet, amelyek beszerzése jelentős költség. A költségek csökkentését jelenti, ha eszközeinket megóvjuk, a cég vagyonával „jógazda” módján gazdálkodunk. A beépített szabályzó rendszer-mechanizmusok biztosítják a vagyongazdálkodást.

Sok munka és tevékenység kötődik egyedi szakmai minősítésekhez, amelyek révén tud a West Hungária Bau Kft. speciális munkaterületeken is vállalkozni, munkát végezni. Ezek:

  • MSZ EN ISO 3834-2:2006         HEGESZTÉSSEL KAPCSOLATOS

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI KÖVETELMÉNYEK

  • MVM Paksi Atomerőmű ZRT. ABOS 2, 3 SZINTŰ NUKLEÁRIS MINŐSÍTÉS
  • MVM GROUP              ÁLTALÁNOS SZÁLLÍTÓI MINŐSÍTÉS

Ezen minősítés megléte esetén végezhető munka az MVM csoportba tartozó cégek részére.

  • RHK NONPROFIT KFT.           NUNKLEÁRIS ÉPÍTMÉNYEK, RÁDIOAKTÍV HULLADÉKTÁROLÓ ÉPÍTÉSI MUNKÁK MINŐSÍTÉS
  • AQAP 2110:2016                     NATO NORMATÍV DOKUMENTUM KÖVETELMÉNYEINEK MEGFELELŐ MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI RENDSZER

Speciálisan a katonai területre kiterjesztett és alkalmazott MSZ EN ISO 9001:2015 minőségirányítási rendszer.

  • HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM ÁLTAL KIADOTT „NATO BESZÁLLÍTÁSRA ALKALMAS” MINŐSÍTÉS
  • ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs NKFT. TANUSÍTVÁNYAI

Saját gyártású termékekre és speciális tevékenységek végzésére vonatkozó minősítések, amelyek szervesen illeszkednek a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. építési, gyártási, tevékenységi, vállalkozási területeibe.

Kivitelezéseink során vállalkozunk olyan munkák elvégzésére is, amelyek kapcsán minősített adat megismerése, kezelése válhat szükségessé. Ez mind a cég, mind az érintett munkatársaktól felelősségteljes szakmai tevékenységet követel meg. A WEST HUNGÁRIA BAU Kft. rendelkezik a

BELÜGYMINISZTÉRIUM NEMZETI BIZTONSÁGI FELÜGYELET által kiadott TELEPHELY BIZTONSÁGI TANUSÍTVÁNY-al NEMZETI SZIGORÚAN TITKOS, EU TITKOS, és NATO TITKOS minősítési szintig.

A minősített adatok kezeléséhez ADATKEZELÉSI ENGEDÉLLYEL és RENDSZERENGEDÉLLYEL rendelkezünk a TBT-nek megfelelő minősítési szintekig.

A WEST HUNGÁRIA BAU Kft. által működtetett integrált irányítási rendszer, szakmai elismerések, tanúsítások, együttesen garantálják, hogy cégünk minőség és környezettudatosan a jogi, szakmai és erkölcsi elvárásoknak megfelelve minőségi munkával áll mind hazai, mind külföldi megrendelőink rendelkezésére.