Vissza

Minősített paksi beszállító lett a WHB

2018-12-10 Hírek

Minősített paksi beszállító lett a WHB

A paksi atomerőmű minősített beszállítója lett a WHB. Szabó Dusán területi igazgató, az MVM Atomerőmű újságában mutatta be röviden a 21 éve alapított West Hungária Bau Kft.-t.
 

Kérem, röviden mutassa be cégét, annak főbb tevékenységi köreit!

1997-ben a West Hungária Bau Kft.-vel kezdődött a WHB sikertörténete, amely mára a magyar építőipari piac egyik meghatározó szereplőjévé vált, és egy igazi cégcsoporttá nőtte ki magát. A csoport zászlóshajója a West Hungária Bau Kft., amely a cégcsoport szinergiáit és saját erőforrásait használva valósít meg építőipari projekteket. Az elmúlt több mint 20 évben a mára már 300 fő feletti csapatunk nagy tapasztalatot szerzett műemlék jellegű épületek felújításában, az ipari, kereskedelmi, logisztikai létesítmények (csarnokok, bevásárlóközpontok) generálkivitelezésében. A sikerekkel és a fejlődéssel együtt új piacokra is beléptünk, az ország számos területén maradandót alkottunk a szakipari generálkivitelezés, gyártás, a környezetvédelem és a mélyépítés területén is. A WHB számos referenciájával bizonyította, hogy a hazai piac egyik meghatározó szereplője. Ez azonban nem sikerült volna, ha nem saját fejlesztésekkel, saját erőforrásokkal és professzionális mérnökgárdával dolgozunk. Az elmúlt években a szakembergárda bővítése céljából és a hatékony működés elősegítése érdekében bővítettük cégcsoportunkat. Ennek egyik lépcsőfokát a saját fejlesztésű projektjeink jelentik. Professzionális profilgyártó csapattal, saját három műszakban üzemelő profilgyártó üzemmel rendelkezünk, valamint az ország több pontján létesítettünk irodát, hogy az adott régió projektjeit a legnagyobb hatékonysággal lássuk el. A fejlődés másik fontos állomása a cégcsoport átstrukturálása és a szakembergárda bővítése volt. A szervezet hatékony, átlátható és professzionális működése érdekében az elmúlt időszakban felvásárlások és saját cégalapítások révén külön cégekbe szerveztük a meghatározó tevékenységeinket. Stabilitás – Minőség – Saját erőforrások. Ez a hármasság biztosítja partnereinknek a sikeres megvalósítást. Ezeknek a tudatos bővítéseknek, fejlesztéseknek köszönhetően mára elmondhatjuk magunkról, hogy jól szervezett, professzionális, transzparens cégcsoportként alkotunk maradandót a hazai építőiparban.


Hogyan kerültek kapcsolatba az atomerőművel, és milyen terület(ek)re szerezték meg a minősített beszállítói elismerést az atomerőmű részéről?


Előre meghatározott szándék volt az atomenergia-ipar felé történő nyitásunk. Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.-nél minősített beszállítók vagyunk:
- ABOS 2, 3 biztonsági osztályokba sorolt gépésztechnológiai rendszerek vonatkozásában gyártási, javítási, karbantartási, szerelési tevékenységre
- atomerőművel összefüggő építési, épületgépészeti és épületvillamossági építési-szerelési munkákra
A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Nonprofit Kft.-nél:
- KF, F, NF biztonsági osztályba sorolt gépésztechnológiai rendszerelemek vonatkozásában gyártási, javítási, karbantartási, szerelési tevékenységre
- Nukleáris létesítménnyel (KKÁT), valamint a radioaktívhulladék-tárolókkal kapcsolatos építési, épületgépészeti és épületvillamossági építési-szerelési munkákra.

Melyek voltak a legjelentősebb atomerőművi projektmunkáik?

Folyamatban lévő munkáink:

  • 2015 októbertől keretszerződéssel az MVM OVIT Zrt. részére hegesztési csőszerelési feladatokat látunk el, illetve gépészeti és lakatosipari munkákat végzünk a primer körben és a szekunder körben.
  • 1-4. blokk üzemi főépület homlokzat rekonstrukciója.
  • MVM PA Zrt. új tartalék vezetési pont kivitelezése.
  • Püspökszilágyi Radioaktívulladék-feldolgozó és -tároló kapacitás-felszabadítás biztonságnövelése.

    Befejezett munkáink:
  • Nemzeti Radioaktív hulladéktároló III. ütem 3 szakasz I-K2 kamrában vasbeton medence és technológiai rendszerek bővítése.
  • MVM PA Zrt. F4 porta felújítása.

Más hasonló profillal működő cégek közül miben látja cégük egyediségét, erősségét?


A WHB csoport erőssége és egyedisége az országos tapasztalat, valamint az abból származó különleges igényeknek és különleges minőségi előírásoknak való megfelelés (pl: műemléki épületek, stb.). Emellett a társaságunk további erőssége, hogy a magánberuházások piacán, illetve az állami megrendelésekben is folyamatosan részt vesz, maradandót tudunk alkotni több mint 20 éve. A több piacon való megfelelés folyamatos megújulásra ösztönöz. Ezáltal a West Hungária Bau Kft. rugalmasabb, a változó igényekre gyorsabban tud reagálni az olyan társaságokkal szemben, amelyek csak egy szűkebb piacon kell, hogy érvényesüljenek. A cégcsoport, cégeivel az építőipari szakmák teljes vertikumát lefedi. Kiépült alvállalkozói illetve beszállítói körrel, illetve európai színvonalú gépparkkal és minőségbiztosítási rendszerrel rendelkezünk.

Milyen jövőbeni tervekkel, munkákkal kapcsolódnak az atomerőműhöz, és mi a cégük jövőképe?


Jövőbeni terveink között szerepel az erőmű karbantartási tevékenységeihez való hatékonyabb megfelelés, illetve ehhez kapcsolódó kapacitás növelése. Társaságunk ennek érdekében új lakatosüzem létrehozását határozta el. Ennek a beruházásnak az első lépései már zajlanak. Az új lakatos és csőszerelő kapacitáshoz új gépek, berendezések beszerzését indítottuk el közel 300 millió forint értékben. Generálkivitelezésben a jövőbeni tervek a MVM PA Zrt. és az RHK Kft. által megvalósítandó nagyobb projektekben való részvétel. A Bátaapáti hulladéklerakón elkönyvelt eredményeink alapján, az RHK munkáiban való részvétel kiemelt célunk. Izgalmas, egyben kihívással teli várakozással tekintünk a jövőben kiírásra kerülő Bátaapátiban épülő új tároló, illetve a KKÁT következő ütemének megvalósítására. Az atomerőmű életében várható fejlesztések, építési projektek szintén a társaságunk fókuszában vannak, tekintettel a WHB magasépítésben elért eredményeire. Ezen terveink megvalósításaként sikeresen pályáztunk az Új Tartalékvezetési Pont építésére, melynek munkálatai a napokban megkezdődhetnek. A létesítmény számos haladó műszaki megoldással, kiváló lehetőséget ad társaságunknak az atomerőművi rendszerekkel kapcsolatos tudás megszerzésére.