Vissza

Új parkolóházat kaphat Veszprém az EKF-nek köszönhetően  

2023-02-03 Hírek

Új parkolóházat kaphat Veszprém az EKF-nek köszönhetően  

Újabb parkolóházat adhat Veszprémnek az Európa Kulturális Fővárosa 2023 projekt. Ennek keretében épülhet ugyanis a Mártírok útján egy új, 174 férőhelyes parkolóház. A pályázat eredményét a "VKSZ" Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. tette közzé az Európai Közbeszerzési Értesítőben (TED). A megbízás a 4796 helyrajzi számú ingatlan fejlesztéséhez kapcsolódó, előregyártott acél szerkezetű parkolóház megvalósításához szükséges

  • engedélyezési és kivitelezési tervdokumentáció elkészítéséről,
  • kivitelezéséről,
  • és az ehhez szükséges engedélyek beszerzéséről szól.

A megjelent tájékoztató szerint a beruházást a VEMÉV-SZER Építő - és Szerelőipari Kft. és a WEST HUNGÁRIA BAU Építőipari Szolgáltató Kft. konzorciuma valósíthatja meg, nettó 2 249 984 134 forintért. A kivitelezés azonban csak a projekt pénzügyi fedezetét biztosító támogatási szerződés(ek) és vállalkozási szerződés hatálybalépését követően kezdődhet meg.

A jóváhagyási tervek alapján az alábbiak szerint kell elkészíteni a tervdokumentációkat:

- engedélyezési tervek elkészítése, a megrendelő meghatalmazása alapján az engedélyek megszerzése,

- a kiviteli tervek elkészítése, árazott és árazatlan, részletes költségvetéssel.

 

A projekthez elkészült a jóváhagyási terv és költségbecslés, amik tartalmazzák a fejlesztés főbb mennyiségeit, paramétereit. Az összes beépített hasznos alapterület 5256 m2.

A beruházásban megépül

- 174 férőhelyes fedett parkoló,

- a hozzátartozó fizető automata -, foglaltságjelző -, és beléptetőrendszerrel együtt.

 

Több fontos fejlesztést valósít meg a Vemévszer a városban

Tavaly decemberben részletes cikkben számoltunk be arról, hogy a VEMÉV-SZER jelenleg is több olyan a város életében meghatározó projekt megvalósításában vesz részt, az Európa Kulturális Fővárosa 2023 programsorozathoz kapcsolódik. A most elnyert beruházás szomszédságában - a Pannon Egyetem veszprémi campusán - már zajlik a mélygarázs építése, ugyancsak a WHB-val közös konzorciumban.

 

 

Emellett többek között halad az „ActiCity” projekt, amelyben kulturális intézménnyé alakítják a régi Heim Pál Gyermekkórház épületét, valamint látványos szakaszához érkezett Veszprém belvárosának legnagyobb zöldterület rehabilitációs fejlesztése is.

Forrás: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2023/02/uj-parkolohazat-kaphat-veszprem-az-ekf-nek-koszonhetoen-