Vissza

Segítségnyújtás a mély szegénységben élőknek

2022-01-05 CSR

Segítségnyújtás a mély szegénységben élőknek

A WHB Group támogatási politikája a hosszú évek során egy határozott irányt vett, amiben kiemelt szerep jut a leginkább rászoruló, halmozottan hátrányos helyzetű emberek / csoportok támogatása. Nagyon fontosnak érezzük, hogy a társadalom perifériájára szorult embertársainknak segítséget nyújtsunk és megtaláljuk azokat az eszközöket, amelyek valóban segítséget és könnyebbséget jelentenek nekik.

Az idei évben az egyik ilyen kezdeményezésünkben a KHAM DROM Roma Integrációs Egyesülettel fogtunk össze, akiknek 2 millió Ft értékben adományoztunk konzervet, hogy tartós élelmiszercsomagok részeként kapják meg az ország különböző részein, romatelepeken, mélyszegénységben élő emberek.

A KHAM DROM Roma Integrációs Egyesület célja a Magyarországon és a Magyarországgal szomszédos országok magyarok lakta területein a legszegényebb, magyarul beszélő roma- és nem roma emberek felvilágosítása a Covid járvány elleni védekezés szükségességéről és lehetőségeiről, a személyes felvilágosítás és meggyőzés az oltakozás szükségességéről és az oltásokhoz fűződő tévhitek eloszlatása. A célok eléréséhez az Egyesület – a támogatók, köztük a WHB segítségével- a rászorulóknak egy kis „kezdőkészletet” juttat a védekezés megkezdéséhez, amelyben tartós élelmiszereken túl tisztálkodószerek és maszkok is vannak.

Tanulságos volt látni, hogy tudnak örülni ezek a mindentől és mindenkitől elhagyott, szó szerint a napi túlélésért küzdő emberek pár csomag élelmiszernek. Megdöbbentő volt tapasztalni, hogy sokan ilyen konzervet még nem is láttak.

Az Egyesület programja folytatódik 2022-ben is, és mi tőlünk telhetően igyekszünk őket folyamatosan támogatni, hiszen ahogy Paár Attila ügyvezetőnk már többször megfogalmazta – „Hiszem, hogy a legkisebb segítséggel is el lehet érni a változást, hogy valamilyen nagyobb érték teremtődjön. Nagyon fontos, hogy segítsük a nehezebb sorsú embereket és ami talán a legfontosabb, hogy újra és újra visszataláljunk az összefogáshoz és megtaláljuk a segítségnyújtás és a szolidaritás különböző eszközeit!”

Ezt a gondolatot és irányelvet a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. alapító tulajdonos ügyvezetője Paár Attila már hosszú idők óta magáénak vallja és óriási büszkeség nekünk, hogy a Napi.hu által kiadott „A legjótékonyabb magyarok” kiadványban a 4. helyen áll a 200 megkérdezett magánadományozó között, az adományozások mértékét tekintve.

Hisszük, hogy minden nagyobb jó egy kis lépéssel indul, és ha mindannyian évről – évre jó ügyre fordítjuk anyagi lehetőségeinket, akkor közösen kicsit szebbé, kicsit jobbá tudjuk tenni a világot.

Ha csak egy kis könnyebbséget, melegséget, örömöt tudunk adni, az többet ér bárminél.