Vissza

13,5 millió forintos adomány - Lélegeztetésre alkalmas altatógépeket kapott a győri kórház

2020-06-10 CSR

13,5 millió forintos adomány - Lélegeztetésre alkalmas altatógépeket kapott a győri kórház

A West Hungária Bau Kft. több mint tíz éve támogatja a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház különböző osztályait nagy értékű, a korszerű és hatékony gyógyítást segítő orvosi eszközökkel. 2019-ben összesen 4 500 000 Ft értékű támogatást kapott csak a gyermeksebészeti osztály.

Most, az egész világot megrázó koronavírus okozta járvány idején Paár Attila tulajdonos - ügyvezető igazgató számára még fontosabb, hogy segítse a járvány elleni küzdelemben az orvosokat, egészségügyi dolgozókat, ezért a West Hungária Bau Kft. és a Győri Kórházért Alapítvány támogatási megállapodást írt alá, két darab, összesen 13.500.000 Ft értékű altató-lélegeztetőgép beszerzéséről.

A nagyértékű berendezéseket – melyek hozzájárulnak a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztálya eszközparkjának fejlesztéséhez – 2020. június 5-én a West Hungária Bau Kft. képviseletében Paár Attila ügyvezető igazgató adta át Dr.Tamás László Jánosnak, a kórház főigazgató főorvosának.

Ahogy azt Dr. Tamás László János ismertette, a Comen Anesthesia Machine AX 700 altatógépeket elsősorban a műtőkben használják, az altatásban végzett műtétek esetén a betegek lélegeztetéséhez, az altató gőzök adagolásához, életfunkciók monitorozásához szükséges.

A kórháznak a COVID 19 járvány alatt a műtétet igénylő fertőzött, illetve fertőzésre gyanús betegek ellátásához műtőt és eszközöket kell fenntartania, ezért az adomány nagyon megkönnyít a kórház vezetése számára az altatógépek ésszerű elosztását.   

Természetesen az adomány a későbbiekben is segíti az orvosok munkáját, hisz a korszerű altatógépekre, az orvosi eszközpark frissítésére folyamatosan szükségük van a betegek hatékony gyógyításában.

Ahogy azt Paár Attila ügyvezető igazgató elmondta: „A Petz Aladár Megyei Oktató Kórház támogatása egyébként is visszatérő elem az adományozási politikánkban, évről-évre több millió forint értékben segítjük eszközbeszerzéseiket, és ez az adomány annak a több, mint tíz éves hagyománynak az újabb mérföldköve, amit a jövőben is folytatni kívánunk.”

Az adományozással a West Hungária Bau Kft. és Paár Attila tulajdonos – ügyvezető igazgató további célja, hogy ebben a nehéz időszakban könnyebbé tegye az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját, és példát mutassanak azoknak, akiknek szintén módjában áll segíteni.