Vissza

Gyerekegyetem a WHB támogatásával

2022-07-21 CSR

Gyerekegyetem a WHB támogatásával

A Győri Gyerekegyetem idén már 5. alkalommal került megrendezésre a Széchenyi István Egyetem és a Mobilis közös szervezésében, az egyetemi campus területén. A 9-13 éves gyerekeknek szóló egy hetes napközis táborban a résztvevő diákok élménydús programokon keresztül ismerhették meg az Egyetem különleges és izgalmas világát. Népszerű egyetemi oktatók, a programot támogató cégek munkatársainak nagyelőadásain és interaktív foglalkozásain vehettek részt, kutathattak, alkothattak, laboratóriumokat látogathattak, valamint az Egyetem sportpályáin vetélkedhettek. A Gyerekegyetem központi témája idén a klímatudatosság volt, az ezzel kapcsolatos szemléletformálás a Széchenyi István Egyetem kiemelt törekvése. Az egyetem központi campusa mellett a gyerekek ellátogattak a mosonmagyaróvári és az Apáczai Karra is, megismerve ezáltal az egyetem széles képzési palettáját.

A gyermekek és a fiatalok életének szerves része az iskola, és nagyon fontos, hogy ott minőségi oktatásban részesüljenek. Ennek érdekében a WHB Group több oktatási intézményt, szakmai versenyt támogat évről – évre, ezentúl pedig cégünket amúgy is évtizedes jó kapcsolat fűzi a Széchenyi Egyetemhez, melynek eredményeként számos alkalommal nyújtottunk már támogatást az intézménynek, így nem volt kérdéses, hogy Gyerekegyetem megvalósításához is segítséget nyújtunk.

Kiemelt támogatóként 750.000.- Ft + ÁFA összeggel segítettük a projekt megvalósulását, ennek és a többi támogatónak köszönhetően ebben az évben 30 rászoruló és jó tanuló gyermek részvételét tudták biztosítani az egy hetes nem mindennapi élményt nyújtó táborban.