Vissza

Jónak lenni jó – Ismét segítettünk

2021-10-12 CSR

Jónak lenni jó – Ismét segítettünk

Az elmúlt időszakban szinte minden héten beszámoltunk egy – egy szívet melengető eseményről, amikor a WHB segíteni tudott a rászorulóknak, legyen szó akár a győrszemerei közösségi térről vagy az erdélyi gyermekeknek küldött adományokról.

Most egy újabb megható történetet szeretnénk bemutatni egy Budapest XXII. kerületében élő családról, az édesanya saját szavaival:

„Mint az anyukája, szeretném egy pár sorban elmesélni Miki történetét. Miki 2006-ban született, teljesen átlagos, egészséges babaként(akkor még látszólag így volt). 1 éves korában kezdődtek a problémák, amikor a fejlődése nem azt tükrözte, mint a kortársaié. Darabos és koordinálatlan mozgása miatt elvittük egy neurológushoz és ekkor kezdődött a sok-sok év kálvária. Kiderült, hogy Mikinek egy nagyon ritka, gyógyíthatatlan genetikai betegsége van: ataxia telangiectasia, aminek a vezető tünete a kisagyi sorvadás, ami a mozgásközpontra, kordinációra, finommotorikára és beszédkészségre hat ki. 9 éves koráig - ugyan ügyetlenebbül, mint a társai - mindenre képes volt. Futott, focizott, mászókázott, majd 1 év alatt olyannyira leromlott az állapota, hogy kerekesszékbe kényszerült, mert az önálló járás veszélyeztette a testi épségét. Mára már 15 éves nagyfiú, magasabb nálam és bizony komoly megpróbáltatást jelent ez a mindennapokban, hiszen egyre nehezebb mozgatni. A szobáink sajnos a tetőtérben vannak így mindennapos küzdést jelent a fel és lehozatala. Idén nem láttunk más megoldást, mint hogy akadálymentesítsük a lakást, ami sajnos elég hosszú út lesz a véglegeshez, hiszen a fürdőszobát és az előszobát is használhatóvá kell tenni számára. Ami még nagyon fontos, hogy a földszintre egy külön szobát kell neki építeni, hogy ne kelljen megküzdeni minden nap a lépcsővel. Éppen ezért hatalmas segítség volt, amikor a nyáron kaptunk egy felajánlást a WHB-tól, hogy építőanyaggal hozzájárulnak a szoba építéséhez. Az építőanyag megérkezett, így neki tudunk állni a szoba felépítéséhez és elindulhatunk egy élhetőbb élet felé. Nagyon hálásak vagyunk és Miki nevében is nagyon szépen köszönjük ezt a segítséget!

Szeretettel, Enikő”

Ahogy Paár Attila ügyvezetőnk már többször megfogalmazta – „Hiszem, hogy a legkisebb segítséggel is el lehet érni a változást, hogy valamilyen nagyobb érték teremtődjön. Nagyon fontos, hogy segítsük a nehezebb sorsú embereket és ami talán a legfontosabb, hogy újra és újra visszataláljunk az összefogáshoz és megtaláljuk a segítségnyújtás és a szolidaritás különböző eszközeit!

Mikinek és családjának ez az egy szoba és a többi helyiség akadálymentesítése a könnyebb, élhetőbb életet jelenti, ehhez tudtunk nekik segítő kezet nyújtani.