Vissza

Nagyértékű adomány a Szívkatéterezés Győr Alapítványnak

2022-08-22 CSR

Nagyértékű adomány a Szívkatéterezés Győr Alapítványnak

A WEST HUNGÁRIA BAU Kft. és a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház együttműködése közel 22 éves múltra tekint vissza, melynek keretében már számos, a korszerű és hatékony gyógyítást segítő orvosi eszközökkel gyarapodott a kórház eszközparkja.

Most egy tizennyolc millió forintos életmentő eszközzel, a súlyos állapotban lévő betegek kezelésében használható, ablációs katéteres készülékkel bővült a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház szívkatéteres laboratóriuma, melyhez négymillió forintot adományoztunk.

Ennek a készüléknek a gyémántfejével a legkeményebb meszes érelzáródásokat is át tudják fúrni olyan betegeknél, akik sem katéterezéssel, sem hagyományos operációval nem gyógyíthatók.

A rossz állapotban lévő ereket a hagyományos úton már nem lehet kitágítani, csak ezzel a technikával. A gyártól egy-egy esetre kölcsönkapott készülékkel 1 éve már végeznek ilyen műtéteket, amelyek közül eddig mindegyik szövődmény nélkül sikerült. Most, a felajánlásnak köszönhetően az intézményben is kezelni tudják ezzel az eljárással a pácienseket, hiszen az ott dolgozó orvosok magas szintű szaktudása mellett már a korszerű saját eszköz is megvan mindehhez. dr. Sayour Amer kardiológus főorvos szerint évente nagyságrendileg húsz-huszonöt beavatkozást fognak végrehajtani ezzel a készülékkel

A szív- és érrendszeri megbetegedések vezető helyet foglalnak el a halálozási statisztikában, éppen ezért létfontosságú volt az ablációs katéteres eszköz beszerzése, hiszen ennek a nagyon modern eszköznek a segítségével megelőzhető a betegeknél az infarktus és a súlyos szívelégtelenség kialakulása. Az egészségügyben olyan dinamikus a fejlődés, hogy az eszközök nagyon gyorsan avulnak el. A Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház célja, hogy lehetőségeikhez mérten ezeket folyamatosan cseréljék, hogy a betegek a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesülhessenek, ebben tudtunk most mi is segíteni.

„A WEST HUNGÁRIA BAU Kft. életében mindig is különösen fontos volt a helyi szintű társadalmi felelősségvállalás, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház támogatása pedig egyébként is kiemelt helyen van az adományozási politikánkban, amit természetesen a jövőben is folytatni kívánunk.” – Paár Attila alapító tulajdonos – ügyvezető igazgató.