WHB - WHB Élményváros

WHB ÉLMÉNYVÁROS
Építsünk együtt valami maradandót! Hétfőnként izgalmas játékra invitálunk benneteket, ahol közös építkezésbe kezdünk. Minden hét első napján reggel szavazással várunk Facebookon, ahol a Ti kezetekben van a döntés a város fejlődése kapcsán. Az építkezés alakulásával ezt az oldalt folyamatosan frissítjük.

Az elkövetkezendő 6 hónapban Veletek közösen építjük fel a 6 parcellából álló WHB Élményvárost. Az Élményváros alapköveit márciusban tettük le, ahol elsőként a lakóövezetben található épületegyüttesekre szavazhattatok.
 

12. heti szavazataitok alapján gyógyfürdőt építettünk 20:12 arányban. Az élményvárosban megépült gyógyfürdőhöz hasonló projekten már korábban is dolgozott a West Hungária Bau Kft. Cégünk végezte Lenti Termálfürdő bővítésének generálkivitelezési munkáit 2010. júniusa és októbere között.

13. heti szavazataitok alapján felszíni parkolólemezt alakítottunk ki 19:9 arányban. Tavaly került átadásra a Dr. Petz Lajos Parkolóház Győrben, ahol a WHB Group az ideiglenes parkoló és a belső parkoló generálkivitelezési munkáiért volt felelős. A megújult parkolóház összesen 560 gépjármű befogadására alkalmas, ami 201 kocsival több, mint korábban volt.

A WHB Élményváros lakóövezetében az általatok megszavazott épületek mellett még egy Hotel és egy Társasház is található, hogy az ideérkező vendégek kényelmét maximálisan kiszolgáljuk. Az Élményvárosban megépült hotelhez hasonló projektre már korábban is kapott megbízást a WEST HUNGÁRIA BAU Kft., hiszen cégünk végezte a négy csillagos Hotel President átépítésének generálkivitelezési munkálatait, amely Budapest szívében, a történelmi negyed közepén helyezkedik el. Ugyancsak több éves tapasztalattal rendelkezünk társasházak építésében is, a WHB Group saját beruházású fejlesztése volt például a győri Újlak utcai társasház, ahol 73 lakást alakítottunk ki 4 különálló épülettömbben.

14. heti szavazás végeredménye döntetlen lett, ezért a WHB Élményvárosban Országházat és Lánchidat is építettünk. Mindkettő épület műemléki védelem alatt áll. Cégünk referenciái között számos hasonló különleges értékű épület található, például a Várkert Bazár, melynek tervezője, Ybl Miklós. Az ő nevéhez fűződik az Operaház is, amelynek jelenlegi korszerűsítése során a kivitelezést cégünk végzi.

15, héten, a Mini Magyarország 2. fordulójában a Dómot szavaztatátok meg. Cégünk végezte 2014. május és 2015. augusztus között a Szegedi Dóm főhomlokzat rekonstrukciós kivitelezési munkái, mely részletesebben annyit tesz, hogy a Szegedi Dóm Déli főhomlokzatának kő, tégla, mozaik és grafitto vakolatát, valamint a Keleti és Nyugati torony óra alatti szakaszait restauráltuk, ezen kívül az ablakok üvegcseréjét és a Keleti toronyban egy csigalépcső építését végezzük el. A munka során az egyik legnagyobb kihívás a Dóm 82 magas tornyának a restaurálása és egy 16 tonnás kőelem 30 méterrel történő odébb emelése volt.

16. héten egy várat építettünk fel. Az Élményvárosban megépült várhoz hasonló projektre már korábban is kapott megbízást a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. Cégünk végezte az ozorai Pipo-várkastély és környezetének turisztikai fejlesztését. A várkastély az egyetlen magyar alapítású lovagrendnek, a Sárkányos Lovagrendnek a bemutatóhelye. Kivitelezése 2015. áprilisában kezdődött és novemberben ért véget.

17. héten a Mini Magyarország utolsó épületéről döntő szavazás eredményeként palotát alakítottunk ki a WHB Élményvárosban. Cégünk végezte a Budapesten található Károlyi-Csekonics Palota műemléki rekonstrukciós munkáit. Az épületegyüttest a Károli Gáspár Református Egyetem vehette használatba 2020. szeptember 1-jén a majdnem 3 évig tartó felújítási munkát követően.

18. heti szavazánk alkalmával a nyitott uszodára érkezett több szavazat. Az idén elkészült négyszintes szegedi Tiszavirág Sportuszoda építését cégünk végezte. Az uszodában a 10 pályás, 50 méteres versenymedence melett másik 3 medence áll a sportolni vágyók rendelkezésére.

Jövő heti szavazáson arról dönthettek, hogy klasszikus vagy futurisztikus stadion épüljün!