Vissza

Maradandót adunk

2023-02-01 CSR

Maradandót adunk

A WEST HUNGÁRIA BAU Kft. megalakulása óta elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy lehetőségeink szerint minél inkább hozzájáruljunk a minket körülvevő társadalom életszínvonalának javításához, hogy jobb jövőt teremtsünk magunknak és gyermekeinknek, hogy lehetőségeinkhez mérten segítsük a rászorulókat, hogy támogassuk a kultúrát, megőrizzük értékeinket és óvjuk a természetet.

Ahogy a mindennapi építő tevékenységünket „Maradandót alkotunk” szlogenünk jellemzi, úgy jellemzi segítő cselekedeteinket CSR szlogenünk, miszerint „Maradandót adunk”.

Támogatási politikánkat egy határozott irányvonal mentén alakítottuk ki az elmúlt több, mint 25 évben és évről – évre igyekszünk ezen irányvonal mentén lehetőségeink szerint egyre több és több támogatást nyújtani az élet minden olyan területén, amelyeket fontosnak tartunk.

Karitatív tevékenységünk 5 kiemelt területre fókuszál: Gyermekek, Egészségügy, Oktatás, Sport és kultúra, Környezetvédelem, azonban mi is folyamatosan figyeljük a minket körülvevő világ eseményeit, melyekre igyekszünk azonnal reagálni és CSR tevékenységünket ennek megfelelően alakítani / átalakítani.

 

Sajnos, az elmúlt időszak számos nem várt kihívást tartogatott a társadalmunk számára. A szomszédos Ukrajnában zajló háború és az annak következtében kialakult menekültválság kezdete óta folyamatosan figyelemmel kísértük az eseményeket annak érdekében, hogy mindig a megfelelő, az éppen szükséges támogatást tudjuk nyújtani a felmerülő igényektől függően.

Ennek volt része az, a 19,5 millió forint értékű tárgyi adomány, melynek keretében 4 db fűthető, klímás, panoráma ablakokkal ellátott konténert adtunk Ökumenikus Segélyszervezetnek. A konténerek 22 fő részére irodaként funkcionálnak és a segélyszervezet munkatársainak a menekültek ellátásában végzett munkáját segítik.

Fentiek mellett a WHB munkatársai által gyűjtött adományokkal, önkéntes munkával is próbáltuk enyhíteni a segélyszervezetekre nehezedő nyomást.

 

WHB - Irodakonténerekkel segíti az Ökumenikus Segélyszervezetet a WEST HUNGÁRIA BAU Kft.

Tény és való, hogy a háborús helyzet jelentősen meghatározta a 2022. évi támogatási struktúránkat, de mellette igyekeztünk, hogy a hosszú évek során kialakított fókuszterületeket is tudjuk segíteni.

A legfontosabb területek a gyermek- és egészségvédelem, nem véletlen, hogy immár 23 éves múltra tekint vissza együttműködésünk a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházzal. Ennek eredményként 2022-ben a kisebb – nagyobb adományok mellett két kiemelt adományt nyújtottunk, két különböző egészségügyi alapítványnak.

Ezek egyike a „Mozogj Újra” Rehabilitációs Alapítvány”, melyen keresztül a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályát támogattuk. A 15 millió forintos felajánlásnak köszönhetően 3 darab olyan modernizált, robotizált eszközre ruházhattak be, melyek új lehetőségeket nyitnak az olyan betegek rehabilitálásra, akik sztrókon estek át, esetleg, akiken végtag-amputációt hajtottak végre. Emellett nagy segítséget jelentenek az eszközök a traumatológiai ellátást követő kezelések során, az idegsebészeti és ortopédiai műtéteteket követő rehabilitáció, illetve a mozgásszervi betegségek gyógyítása alkalmával is.

WHB - Nagyértékű adománnyal segíti a WHB a győri kórházban zajló rehabilitációs kezelést

 

Hasonló segítséget nyújtottunk azzal, hogy mintegy 4 millió forint összeggel járultunk hozzá egy ablációs katéteres készülék megvásárlásához, ami immár a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház szívkatéteres laboratóriumában dolgozó, példás szaktudással rendelkező orvosok munkáját segíti. A gyémántfejjel ellátott berendezéssel még a legkeményebb meszes érelzáródással diagnosztizált betegek is elláthatóak, akiket eddig sem katéterezéssel, sem hagyományos operációs eljárás során nem tudtak hatékonyan kezelni. Hazánkban a szív- és érrendszeri megbetegedések sajnos dobogós helyet foglalnak el a halálozási statisztikában, ezért létfontosságú volt ezen eszköz beszerzése, hiszen az ultramodern készülék segítségével megelőzhető a betegeknél az infarktus és a súlyos szívelégtelenség kialakulása is.

WHB - Nagyértékű adomány a Szívkatéterezés Győr Alapítványnak

 

A gyermekek és a fiatalok életének szerves része az iskola, és nagyon fontos, hogy ott minőségi oktatásban részesüljenek. Ennek érdekében vállalatunk több oktatási intézményt, szakmai versenyt támogatott 2022-ben is.

Cégünket évtizedes jó kapcsolat fűzi a Széchenyi Egyetemhez, ennek eredményeként kiemelt támogatója voltunk a Győri Gyerekegyetemnek, így 30 rászoruló és jó tanuló gyermek részvételét tudtuk biztosítani az egyhetes, nem mindennapi élményeket nyújtó táborban. A kisdiákok valódi egyetemi környezetben, játékos előadások keretein belül ismerkedhettek meg az intézmény életével. A Széchenyi István Egyetem nagy hangsúlyt fektet az innovációra és a fenntarthatóságra, így a gyerekek olyan érdekes témákban is tájékozódhattak, mint a klímatudatosság, vagy a klímavédelem. A programokból természetesen a sport- és szabadidős tevékenységek sem hiányozhattak, ahol versenyekkel, vetélkedőkkel tették felejthetetlenné az élményt mindenki számára.

WHB - Gyerekegyetem a WHB támogatásával

 

Számunkra kiemelkedően fontos a jövő generációjának minőségi oktatása, hisz elkötelezett hívei vagyunk annak, hogy megragadjunk minden lehetőséget, aminek segítségével a diákok a megfelelő tudásanyagot sajátíthatják el. Éppen ezért ott voltunk Győrben május 19-én az Ifjúsági Katasztrófavédelmi verseny döntőjén és június 8-án a SZC Hild József Építőipari Technikumán tartott Diáknapon is, mint támogatók. Bár a rendezvények tematikájukban eltértek, ám azt elmondhatjuk, hogy a diákok játszva tanulhattak és életre szóló élményt, tudást és tapasztalatot szerezhettek.

WHB - Diákok támogatása

 

A WEST HUNGÁRIA BAU Kft. kiemelt figyelmet fordít a hazai kulturális élet támogatására is. 2022-ben ennek a gyöngyszeme a Magyar Állami Operaház Újranyitó Fesztiváljának főtámogatói szerepeköre volt, mellyel hozzájárulhattunk ahhoz, nemzeti kultúránk szimbólumának 5 év utáni újra nyitását méltóképp lehetett megünnepelni.

 

Az építőipar tudvalevőleg nem tartozik a környezetbarát iparágak közé, ezért egy felelősen gondolkodó cégnek ehhez mérten még tudatosabban és elszántabban kell visszaadni valamit a Föld számára, a jövő szempontjából. A WEST HUNGÁRIA BAU Kft. 25 éve tevékenykedik Magyarországon, ez idő alatt számos, nagyléptékű beruházásnál voltunk jelen, de közben sem feledkeztünk meg a környezeti és a természeti értékek megóvásáról sem. Amellett, hogy folytattuk a környezetvédelemért tett korábbi intézkedések sorát (mobil visszagyűjtő akciót a Jane Goodall Intézet munkáját segítve, szelektív hulladékgyűjtés, minden fajta elem és hordozható akkumulátor gyűjtése stb.), 2022-ben 2 millió Forinttal támogattuk a II. Győri Klíma EXPO eseményt, melynek keretében megrendezésre került a WHB – Első Győri Zöld Futás is.

A WEST HUNGÁRIA BAU Kft. mindig is elkötelezett volt a különböző sportágak támogatásában, emellett pedig kiemelt figyelmet fordítunk a környezetvédelemre, ezért is mondtunk azonnal igent a felkérésre, hogy fő támogatói legyünk a ennek a kiváló kezdeményezésnek és – remélhetőleg – hagyományteremtő versenynek.

 

Természetesen folyamatosan igyekszünk, hogy a működésünkhöz használt munkaeszközeink is minél környezetkímélőbbek legyenek, ennek folyományaként összesen 12 db környezetbarát autóval bővült a céges autóflottánk. Ezeket a járműveket főleg a győri, biatorbágyi és budapesti irodáinkban dolgozó munkatársaink fogják használni, hogy a mindennapi városi közlekedés, esetenként dugóban való állás során minél inkább mentesítsék a környezetet a káros anyag kibocsájtástól.

 

2022. évi CSR tevékenységünk megkoronázása volt az a CSR kampány, amit 25 éves jubileumunk alkalmából indítottunk. A kampány során egy sorozat keretében mutattuk be közösségi felületeinken főbb társadalmi felelősségvállalási tevékenységünket, emellett közzétettünk egy felhívást, melyben arra kértük követőinket, hogy ajánljanak a környezetükből olyan hátrányos helyzetű gyermekes családokat, akinek jól jönne a segítség az iskolakezdésre, vagy olyan pici, helyi, karitatív szervezetet, melynek szüksége lenne támogatásra a hétköznapokban. A kampány részeként a beérkezett megkeresések közül tanszertámogatásunkkal két gyermekes család iskolakezdéshez járultunk hozzá, míg két segítőszervezetet tartósélelmiszer-adománnyal segítettünk.

A kampány végén, a kiválasztottak egyike egy beteg gyermekeket nevelő ötgyermekes család volt, ahol az édesapa súlyos szívbeteg, az 5 gyermekük közül a legidősebbet agydaganattal kezelik, 6 éves testvére halláskárosult. Adományt juttattunk el egy három unokáját egyedül nevelő hölgynek, aki lányát, - a gyerekek édesanyját - 2020-ban egy autóbalesetben veszítette el. Támogatást kapott továbbá az „Otthont az éhezőknek Alapítvány” és a „Neked felesleges, Nekik ajándék Alapítvány”, melyek szegénységben élő családoknak segítenek tüzelővel, ruhákkal, élelmiszerekkel.

 

„Maradandót alkotni úgy tudunk, ha teszünk a jövőért: hogy azok az értékek, amik nekünk fontosak, a jövőben is meglegyenek. Segíteni önzetlenül, ez mindannyiunk fontos ügye, akár vállalati, akár egyéni szinten. Mindig meg lehet találni azokat a pontokat, ahol szükség van a segítségre, legyen az egészségügy, gyermekvédelem, háború, nehéz gazdasági helyzet vagy akár a környezetvédelem.

Hiszem, hogy a legkisebb segítséggel is el lehet érni a változást, hogy valamilyen nagyobb érték teremtődjön, és ami talán a legfontosabb, hogy újra és újra visszataláljunk az összefogáshoz, megtaláljuk a segítségnyújtás és a szolidaritás különböző eszközeit és példát mutassunk azoknak, akiknek szintén módjában áll segíteni.!” (Paár Attila)