Vissza

WHB- fejlődés, innováció

2021-04-28 Hírek

WHB- fejlődés, innováció

A West Hungária Bau Kft. Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő, 100%-ban magyar tulajdonú, fővállalkozói és kivitelezői tevékenységet végző, piacvezető építőipari vállalkozása.

Már 1997-ben, a vállalat megalapításakor az a szándék vezérelt bennünket, hogy egyesítve a nagyfokú professzionalizmust, a szakmai elkötelezettséget és a folyamatos fejlesztéseket, egy olyan, az ügyfelek által megbecsült építőipari vállalkozást hozzunk létre, amely stabil anyagi hátterével, megbízhatóságával biztonságot jelent partnerei számára.

„A mai felgyorsult világban egy cég sem engedheti meg magának, hogy ne fejlődjön, ne fejlesszen. A piac mérete, igényei állandóan változnak, a versenytársak fejlődnek, új termékek és szolgáltatások jelennek meg. Senki sem kerülheti el, hogy folyamatosan alakítsa, fejlessze cégét.” – mondta el ehhez kapcsolódóan Paár Attila tulajdonos – ügyvezető

WHB - Modernizálta győri gépparkját a WEST HUNGÁRIA BAU Kft.

 

A fejlesztés egyaránt vonatkozik a portfólió bővítésre, a hatékonyabb, gazdaságosabb működésre, a gyártóberendezésekre, a szolgáltatások jellegére, a munkatársak számára, képzésére, a cég belső felépítésére.

Büszkék vagyunk rá, hogy a WHB indulása óta különös figyelmet fordít a fejlesztésre és az innovációra, és ez az elmúlt időszakban még hangsúlyosabb szerepet kapott.

Nehéz lenne itt a kezdetektől felsorolni a fejlesztés egyes mérföldköveit, így inkább az elmúlt 2-3 évre visszatekintve, területenként pontokba szedve mutatjuk be, hogy mit is jelent nálunk a fejlődés.

 

Profilgyártó üzem

2019-ben nagyon komoly beruházásra került sor a Győri Ipari Parkban 2003. évtől üzemelő saját, 1630 nm-es gyártócsarnokunkban.

Az eltelt üzemidő, a technológia fejlődés és a kapacitás növelésének szükségessége teremtette fejlesztési igény, valamint az elmúlt évek sikeres gazdasági teljesítménye alapozta meg egy korszerű a gyártástechnológia magas szintjén álló új gép beszerzését. 

A régi lecserélt és az új gép egyaránt az olasz DALLAN cég terméke, így a beruházás 16 éves kapcsolaton alapuló gazdasági együttműködés újabb eredménye. A gépsor megjelenésében is tükrözi a korszerű technológiát, 12 tonna súlyú 28 méter hosszú számítógép-vezérelt berendezés, hidraulikus és pneumatikus rendszerekkel. Az uniós és hazai munkaegészségi és munkavédelmi követelmények előírásait maradéktalanul teljesíti, kapacitása 60 méter késztermék percenként, ami évi 7 millió méter fémprofil előállítását teszi lehetővé. A gyártó olasz szakemberei online kapcsolattal biztosítják a gép felügyeletét és távszervízét, valamint a működéshez a legkorszerűbb programok alkalmazását.

 

 

 

 

Jármű- és eszközpark

Cégfilozófiánk egyik alappillére az eszközparkunk és a jármű flottánk folyamatos fejlesztése, bővítése, ennek köszönhetően tudjuk a megrendelőinket az elvárásaiknak megfelelően ki szolgálni. 

Számos, a munkavégzéshez szükséges - saját tulajdonban lévő - munkagépekkel, tehergépjárművekkel, kisgépekkel, eszközökkel rendelkezünk, kezdve a kisebb kézi szerszámoktól, a nagyobb akkumulátoros és elektromos gépeken át, egészen az olyan komoly ipari berendezésekig, mint

a hidraulikus élhajlító, vagy a hidraulikus műhelyprés, vagy akár a CNC vezérlésű plazmavágó.

A kivitelezéseink többségén szükségünk van állványzatra, ehhez rendelkezünk 60.000 m2 homlokzati állvánnyal, de ugyanígy komoly mennyiségű saját tulajdonú konténerrel és belevaló bútorokkal rendelkezünk, hogy az építkezéseken az adminisztratív teendőkhöz is biztosítani tudjuk a megfelelő munkakörnyezetet. Évről évre fejlesztjük, bővítjük az eszközállományt, mostanra több, mint 2000 munkagépekkel, kisgépekkel, eszközökkel rendelkezünk ahhoz, hogy a legmagasabb minőségű munkát tudjuk nyújtani az építőipar bármely területén.

Ugyanígy bővítjük folyamatosan a gépjárműparkunkat, melybe jelenleg 50 db tehergépjármű és 193 db személygépkocsi tartozik.

A képen szöveg, kültéri, égbolt látható

Automatikusan generált leírás

 

Paksi lakatosüzem és telephely

A 2019. májusban kezdődött és 2020-ban saját beruházásból magvalósuló csarnokkal új korszak kezdődött cégünk életében. Eddig Győrben, Biatorbágyon és Budapesten is rendelkeztünk telephellyel, a paksi fejlesztés elősegíti cégünk országos lefedettségét. 

A 1629 m2-es csarnok két fő épülettömegből áll, egy 1121 m2-es termelő-gyártócsarnokból 10 tonnás híddaruval, amihez egy kiszolgáló épület is kapcsolódik, amiben az irodák, raktárak, vizesblokkok, gépészeti helyiségek kapnak helyet négy szinten. Ezzel a telephellyel nem csak a saját gyártási kapacitásunk modernizációját és növelését szolgáljuk ki, de gond nélkül látjuk majd el a Paksi Atomerőmű jelenleg elvárt hegesztői és lakatosipari feladatait, sőt, a Paks2 beruházás során felmerülő többletigényekhez is minden további nélkül kapcsolódni tudunk. Az új létesítményünk nem csak új munkahelyeket teremtett, de rendkívül költséghatékonyan üzemel. A csarnokban 42 fő dolgozik, ebből 7 fő szellemi, 35 fő fizikai feladatot lát el. A fenntarthatósághoz és gazdaságos működtetéshez az épület tetején elhelyezett napelemek évi 70.000 kWh megújuló villamosenergiával szolgálják ki a létesítményt.

WHB - Alapkőletétel Pakson - Új lakatosüzemet építünk

A képen fű, égbolt, kültéri látható

Automatikusan generált leírás

 

 

 

Minőségbiztosítás

A fejlődés elengedhetetlen része a minőség fejlődése és a minőségbiztosítás. A minőség a termék vagy a szolgáltatás eladhatóságának ma már egyre inkább alapfeltétele. Cégünknél kiemelt figyelmet fordítunk a minőségre és a minőségbiztosításra, hisz ezek markánsan hozzájárulnak működésünk sikerességéhez. Számos ISO minősítéssel rendelkezünk, köztük munkahelyi egészségvédelem és biztonság minősítéssel, energiairányítási rendszerre vonatkozó minősítéssel, valamint vagyongazdálkodási irányítási rendszer minősítéssel.  Minősített információbiztonsági irányítási rendszert működtetünk, minősített NATO beszállítók vagyunk és rendelkezünk nukleáris minősítésekkel is. Rendelkezünk Teljeskörű Telephely Biztonsági Tanúsítvánnyal mind a Nemzeti, EU, NATO,  mind a Paksi Atomerőmű kapacitás fenntartással kapcsolatos tevékenységekre. Székhelyünkön biztonsági terület kialakításával, akkreditálásával lehetővé tettük a papír alapú és az elektronikus minősített adatok őrzését, kezelését. Minősítéseink és integrált irányítási rendszerünk cégünk valamennyi tevékenységére és telephelyére kiterjesztettek, garantálva a folyamatosan ellenőrzött munkavégzést.

„Egy jól működő minőségirányítási rendszer bizalmat kelt egyrészt a cégen belül, és bizalmat kelt a Megrendelői körben is, segítve ezzel a vállalattal szembeni külső és belső elégedettséget. Ennek köszönhetően erősödhet a piaci pozíció, ez pedig újabb fejlődést tesz lehetővé. – mondta el Paár Attila.

WHB - Minősített paksi beszállító lett a WHB

 

 

HR

Hisszük, hogy eredményeink eléréséhez elsősorban alapvető értékeink járultak hozzá, melyek nem csak az egész vállalatcsoportot, hanem minden egyes munkavállalót is jellemeznek.

A WHB Group HR stratégiájának kulcsai egyben a cégcsoport érdemeit is jelentik, és büszkék vagyunk rá, hogy a WHB az alábbi meghatározó elvek alapján működik:

•           Elhivatottság: Cégünk alapja a szakmájuk iránt elhivatott kollégáink.

•           Innováció: Átlátható egységes keretek megteremtése, új folyamatok és vállalati rendszerek bevezetése.

•           Átláthatóság: Működésünket és vállalásainkat az üzleti tisztesség jellemzi.

•           Hozzáértés: Tudásunk sokféle és kivételesen elmélyült. Nálunk van kitől tanulni.

•           Partnerség: Kölcsönös előnyökre törekszünk, amelyek a bizalomból és együttműködésből erednek.

•           Növekedés: Egyre több lábon állunk. Soha nem torpanunk meg, mindig keressük az újdonságokat, és ehhez elhivatott kollégák kellenek.

Úgy véljük, hogy a felsorolt értékek a szervezetünkön belül és kívül egyaránt megállják a helyüket és talán ennek is köszönhető, hogy rengeteg új kolléga csatlakozott hozzánk az elmúlt időszakban. Elmondhatjuk, hogy az elmúlt 5 évben, közel 2,5 szeresére nőtt a létszámunk. 

2021-ben a leglényegesebb HR küldetéseink egyike a stabilitás megőrzése. Számunkra a pillanat előnyénél a jövő fenntarthatósága még fontosabb. Küldetésünk másik iránya pedig a fejlődésre mutat. A marketing osztállyal karöltve a munkáltatói márkaépítést tartjuk az idei év kihívásának. Élhető és szerethető munkahelyet teremtünk, amellyel elégedettek munkatársaink.

WHB - WHB, mint munkáltató

 

Marketing

A korábbi évekhez képest cégünk marketingtevékenysége is jelentős átalakuláson ment keresztül, 2019 óta sokkal tudatosabb, az üzleti célokkal összehangolt, azokat támogató marketing stratégia mentén dolgozunk, hogy kihasználva az online marketing eszközeit, a vállalatról mutatott kép aktuális és pozitív üzenetekkel teli legyen. Paár Attila gondolataival: „A magyar építőipar kiemelkedő szereplőjeként fontosnak tartjuk, hogy a rólunk kialakuló kép minden szempontból és minden területen tükrözze a piacon elfoglalt helyzetünket!”

WHB - Márkánk evolúciója

 

 

 

Digitalizálás

A mai gyorsan fejlődő világunkban elengedhetetlen, hogy lépést tartsunk a technika fejlődésével. Cégünk dinamikusan növekszik, ezért szükségszerű, hogy az üzleti folyamatokat is folyamatosan fejlesszük, csak így tudjuk lekövetni a növekedést. A digitalizáció az építőipart érintő egyik legsürgetőbb kihívás, amit mi is felismertünk és megkezdtük az ehhez szükséges fejlesztéseket mind a belső, mind a külső folyamatokban.

WHB - A BIM már a szakközépiskolában beköszön - kitartóan támogatja a jövő szakembereit a WHB

A BIM már a szakközépiskolában beköszön - kitartóan támogatja a jövő szakembereit a WHB

Amikor 2019-ben nálunk is felmerült az igény a feladatmenedzsment támogatására alkalmas eszköz kiépítésére, a digitalizáció folyamatának elindítására, akkor első lépésként elkezdődött a cégen belüli különböző területek felmérése, majd ezt követte a Feladat és Projektkezelő rendszer kialakítása és programozása.

Ez egy olyan többcélú feladatkezelő rendszer (projektfolyamat követés, riportok és elemzések, tesztelés menedzsment, hiba- és eseménykezelés, integráció más rendszerekkel), amely alkalmas arra, hogy munkatársaink adatbázist is tudjanak kezelni benne, ami jelentősen megkönnyíti és hatékonnyá teszi a munkavégzést. A WHB több területén már sikeresen használjuk a gyakorlatban a rendszert, és folyamatban van a még hiányzó területek bekapcsolódása is.

Ami a külső üzleti folyamatokat illeti, a WHB az elsők között csatlakozott a BauApp által vezetett Digitális Terep-Logisztika Standard-hoz. Az építőipar digitalizációja akkor hatékony, ha nem ér véget a cégeken belül, hanem a külső, cégek közti kommunikációra is képes.

 

 

A BauApp által vezetett Digitális Terep-Logisztika Standard első fázisainak bevezetésével - Intelligens Szállítólevél - megtörtént az az úgynevezett iparági „quick win” az építőipari anyaggazdálkodás digitalizációjában „Ez egy jó innovatív megoldás, hiszünk benne, hogy az átláthatóságát tudja biztosítani az anyagszállításoknak, általa logisztikai folyamatokat tudunk gyorsítani, illetve a beszállítók felé a számla igazolások és a finanszírozási időket tudjuk lerövidíteni. Kevesebb lesz a reklamáció, de a reklamációk kezelése és feldolgozása is gyorsul, ezáltal a kifizetések is gyorsabbak lesznek, illetve a számla igazolásoknál is gyorsabban tudunk reagálni, tehát hamarabb jutnak kifizetéshez a beszállítók.”

WHB - Az Intelligens Szállítólevél bevezetésével elindult az anyaggazdálkodás reformja

 

Pályázatok

A fejlesztések finanszírozásával kapcsolatban napjainkban szinte minden vállalatnál egyre inkább fókuszba kerül a pályázatok kérdésköre. A különféle hagyományos (saját erő, banki hitel) pénzügyi finanszírozási módozatokon felül a pályázat rendszer is komoly lehetőséget nyújt arra, hogy a vállalkozások tervezett és szükséges fejlesztéseit finanszírozza, és erősítse a technológiai fejlődést, az innovációt. Természetesen ezeket a lehetőségeket a WHB is folyamatosan figyeli, az erre a területre szakosodott szakemberek pontosan tudják és nyomon követik, hogy kik írnak ki különböző pályázatokat és hogy milyen felületeken találkozhatunk velük. Az elmúlt években számos sikeres pályázatnak köszönhetően tudtunk olyan komoly fejlesztéseket megvalósítani, melyeknek köszönhetően hatékonyabbá vált a működésünk, még magasabb minőséggel tudjuk a megbízásokat teljesíteni és erősödött a piaci pozíciónk.

 

A mögöttünk levő 24 évben több, mint 700 sikeres projekt megvalósulásában vettünk részt az ország egész területén. Folyamatos fejlesztéseinknek köszönhetően országszerte végzünk kivitelezéseket az építőipar minden szegmensében, a műemlékek felújításától kezdve, az ipari, kereskedelmi és logisztikai létesítményeken át a sport-, oktatási-, és egészségügyi létesítményekig.

 

„A megannyi sikeres fővállalkozói, kivitelezői tevékenységükben nagy szerepe van a professzionális humánerőforrásnak ugyanúgy, mint a saját tulajdonú eszközöknek, technikai erőforrásoknak, mindezek jelentik a garanciát arra, hogy megbízóink elvárásait mindig a legmagasabb színvonalon, korszerű megoldásokkal és a jövőbe mutató kreativitással valósítsuk meg.”Paár Attila